Ілон Маск обіцяє відправити п’ять Starship на Марс протягом двох років
Ілон Маск обіцяє відправити п’ять Starship на Марс протягом двох років

Ілон Маск обіцяє відправити п’ять Starship на Марс протягом двох років

SpaceX планує запустити близько п’яти безпілотних кораблів Starship на Марс протягом двох років, про що розповів Ілон Маск.

Якщо всі вони благополучно приземляться, то місії, що пілотуються, можливі через чотири роки. Якщо ж у нас виникнуть проблеми, то місії, що пілотуються, будуть відкладені ще на два роки. Подорожувати із Землі на Марс можна лише кожні два роки, коли планети вишикуються в ряд. Це збільшує складність завдання, але також є імунітетом Марса від багатьох катастрофічних подій на Землі.

Незалежно від того, що станеться з успішною посадкою, SpaceX збільшуватиме кількість космічних кораблів, що вирушають на Марс, у геометричній прогресії з кожною можливістю запуску. Ми хочемо дати можливість будь-кому, хто хоче стати космічним мандрівником, вирушити на Марс! Це означає, що ви чи ваша сім’я, чи друзі — будь-хто, хто мріє про великі пригоди — зможе вирушити на Марс. Зрештою на Марс вирушать тисячі кораблів Starship, і це буде чудове видовище. Ви можете собі уявити? Ілон Маск

Ілон Маск назвав фундаментальне екзистенційне питання, яке полягає в тому, «чи людство стане стійко багатопланетним, перш ніж на Землі станеться щось, що запобіжить це, наприклад, ядерна війна, супервірус або демографічний колапс, який послабить цивілізацію настільки, що вона втратить можливість відправляти кораблі постачання на Марс».

Однією із моїх найбільших проблем зараз є те, що програма Starship задихається від урядової бюрократії, яка зростає з кожним роком. Ця задушлива бюрократія впливає всі великі проекти в Америці. Ілон Маск

Джерело матеріала
loader
loader