Прикривав відступ побратимів: в Україні загинув 29-річний боєць з Ірландії
Прикривав відступ побратимів: в Україні загинув 29-річний боєць з Ірландії

Прикривав відступ побратимів: в Україні загинув 29-річний боєць з Ірландії

Про смерть ірландця стало відомо від його побратимів. Відомо, що доброволець отримав смертельне поранення під час відходу підрозділу ЗСУ.

У війні проти російських окупантів загинув ексрейнджер елітного підрозділу в Ірландії, доброволець ЗСУ, 29-річний Роберт Діган. Про це пише ірландське видання Іrish Times.

Роберт Діган отримав поранення 19 вересня, але про його загибель повідомили лише зараз.

До війни в Україні ірландець в себе на Батьківщині служив в елітному підрозділі армійських рейнджерів. Він приєднався до ЗСУ у 2022 році.

Побратими описують його як дуже принципову, рішучу людину. Два роки тому він отримав поранення, коли у жовтні 2022 року їхав у авто на передовій і в авто влучив ударний дрон. Діган отримав серйозні травми, зокрема обличчя, і в результаті втратив око.

Він був евакуйований назад до Ірландії та проходив лікування і там пройшов реабілітацію. Після лікування він знову повернувся до ЗСУ.

Видання зазначає, що поки що результатів ДНК-експертизи немає. Про смерть ірландця стало відомо від його побратимів. Відомо, що доброволець отримав смертельне поранення під час прикриття відступу своєї команди з району бойових дій.

Нагадаємо, що 21 вересня колишній головнокомандуючий ЗСУ Валерій Залужний підтвердив загибель на Донбасі полковника Олександра Никитюка, який раніше був його помічником.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader
loader