МХП планує експортувати 35 млн кубометрів біометану на рік
МХП планує експортувати 35 млн кубометрів біометану на рік

МХП планує експортувати 35 млн кубометрів біометану на рік

Агрохолдинг МХП будує два біометанових заводи, які планує запустити до кінця поточного року.

Про це розповів заступник генерального директора МХП Адомас Аудіцкас виданню Delo.ua.

Він зазначив, що Україна до кінця року зможе експортувати близько 100 млн м³ біометану на рік із п'яти заводів, у разі, якщо у Євросоюзі знайдуться покупці.

«Ми зможемо експортувати 35 млн м³ на рік, це якщо з двох наших заводів. Якщо все вийде, таких проєктів буде все більше, з'являться нові виробники», — сказав Адомас Аудіцкас.

За його інформацією, Україна має значний потенціал і через п'ять років зможе експортувати 5 млрд м³ біометану та залучити €5 млрд інвестицій.

«Ми поки що нічого не виробляємо, а лише будуємо. Проєкти плануємо завершити до кінця року, у грудні вони запустяться», — додав Адомас Аудіцкас.

Він зауважив, що з боку України заборона експорту біометану скасована, але поки що жодного кубічного метра не було експортовано. 

«Щоб повноцінно його запустити, нам потрібно ще провести роботу з Євросоюзом, оскільки ринки деяких країн ЄС, як, наприклад, Німеччини, поки що закриті для експорту біометану трубопровідним транспортом. Я сподіваюся, що там найближчим часом ці питання також будуть вирішені. Зріджений біометан ми можемо експортувати вже зараз», — додав фахівець.


Для довідки: агрохолдинг МХП є провідним виробником курятини в Україні з найбільшою часткою на ринку. МХП володіє та контролює всі етапи виробництва курятини: від вирощування зернових та олійних культур, виробництва комбікормів до виробництва інкубаційних яєць та вирощування бройлерного поголів'я, переробки, збуту, дистрибуції та продажу м'яса птиці (зокрема, через партнерські брендовані точки). Агрохолдинг також посідає провідну позицію у рослинництві.

Джерело матеріала
loader
loader