Росіяни більше обстрілюють свої населені пункти у Курській області, ніж Сумщину - військові
Росіяни більше обстрілюють свої населені пункти у Курській області, ніж Сумщину - військові

Росіяни більше обстрілюють свої населені пункти у Курській області, ніж Сумщину - військові

Через перенесення українськими військовими бойових дій на територію Курської області росіяни наразі здійснюють більше обстрілів по своїй території, ніж по Сумській області.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник оперативно-тактичного угруповання «Сіверськ» Вадим Мисник, передає кореспондент Укрінформу.

«Перенесення бойових дій Силами оборони України на територію Курської області дається взнаки, і ворог міняє і характер цих обстрілів, і їхню структуру. Вони змушені у більшості здійснювати саме обстріли на своїй території, по своїх населених пунктах», - сказав Мисник.

За його словами, по території Сумщини ворог позаминулої доби скинув 17 КАБів, а по території району Курської області, яка контролюється Силами оборони - 21 КАБ. За минулу добу, відповідно, РФ випустила по території Сумської області 13 КАБів, а по території Курщини — 31 КАБ, розповів речник.

Відповідаючи на питання, чи спостерігається переміщення з боку РФ вздовж українського кордону чи накопичення там техніки чи військ, Мисник запевнив, що відповідний моніторинг постійно здійснюється.

«Після проведення Курської операції ворог зі свого боку мінує вже і прикордоння, і посилено створює фортифікаційні споруди. А ми тут знаходимося у постійній бойовій готовності. У нас тут відбудована дуже ефективна система оборони на північному кордоні — це і щодо протидії ДРГ, і навіть вже на підходах підрозділів росіян до кордону ми намагаємося їх максимально нищити», - зазначив він.

На питання, наскільки зараз багато фіксується спроб ДРГ прориватися на Сумщину, речник поінформував, що зараз така активність знизилася і застосування саме таких груп стає все проблематичнішим.

«У зоні активних бойових дій це не дуже ефективно — застосування таких «фахівців ДРГ». Але по інших напрямках така можливість є. Та у нас побудована (відповідна — ред.) система (реагування — ред.), і завдяки і підготовці фахівців, і застосуванню військово-технічних засобів ми своєчасно виявляємо такі спроби», - сказав Мисник.

Він запевнив, що військові на різних напрямках — це і Чернігівська область, і північ Сумщини — не дають ворогу вільно наближатися до кордону, їхній бойовій техніці.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявляв, що одна з цілей Курської операції для України - відтягнути російські війська на їхню територію.

Теги за темою
Обстріл
Джерело матеріала
loader
loader