З Глухова на Сумщині через посилення обстрілів евакуювали третину міста
З Глухова на Сумщині через посилення обстрілів евакуювали третину міста

З Глухова на Сумщині через посилення обстрілів евакуювали третину міста

З Глухова за два тижні після оголошення обов'язкової евакуації виїхала третина міста, зокрема 70% дітей. Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація у фейсбуці. Голова Глухівської громади Надія Вайло розповіла на брифінгу, що станом на 22 вересня з міста виїхало 10 829 людей.

- Проводимо роз’яснювальну роботу, працюємо з кожною родиною. Лише за останню добу з міста виїхали 216 дітей. Всього наразі евакуйовано 2625 дітей. Статусні сім’ї з дітьми евакуйовані повністю, — сказала вона.

Вайло додала, що Глухів знаходиться у прикордонній зоні і населення відчуває збільшення кількості обстрілів. 

- Ми не знаємо, як в подальшому розвиватиметься ситуація, тож для того, щоб убезпечити людей, а особливо дітей, сьогодні і проводяться евакуаційні заходи, — підсумувала вона.

  • Глухів — центр Глухівської міської громади Шосткинського району Сумської області. 10 вересня через погіршення ситуації з безпекою на Сумщині оголосили обов'язкову евакуацію для мешканців Глухова, а також селищ Свеса та Есмань.
  • 17 вересня представник оперативно-стратегічного угруповання військ «Північ» Вадим Мисник заявив, що Росія посилила обстріли Сумської області через успіхи України в Курській області.
Джерело матеріала
loader