Чому кілька крапель води змінять ваш досвід вживання бурбона
Чому кілька крапель води змінять ваш досвід вживання бурбона

Чому кілька крапель води змінять ваш досвід вживання бурбона

Насолоджуватися інтенсивністю цього напою в чистому вигляді – це, безумовно, один з найсмачніших способів споживання бурбона. Foodie радить також поєднувати бурбон із соком маринованих огірків.

Вода допомагає розкрити дегустаційні нотки бурбона

Але щоб найкраще відчути смаковий профіль бурбона, треба додати до нього, не повірите, просто трохи води. Чому це працює? Бурбон-стюард Кріс Блатнер пояснив тонкощі.

Те, які аспекти віскі ви вважаєте приємними, є питанням особистих уподобань. Але розуміння механіки додавання води до бурбона може допомогти вам оцінити його ще краще.

  • Перш за все: важливо використовувати воду з нейтральним смаком, додаючи її до бурбона. Інша вода, наприклад, збагачена мінералами, може вплинути на смак.
  • Також кількість води у розведенні бурбона має велике значення. Додавання лише кількох крапель може повністю змінити смак віскі. І ці кілька крапель можуть "відкрити" віскі й дозволити розквітнути додатковим ароматам і смакам.

віскі, бурбон наливають у келихРозуміння механіки додавання води до бурбона може допомогти вам оцінити його ще краще / Фото freepik

Безвідносно до свого вигляду у вашому келиху, віскі не є повністю однорідною рідиною. 2 його основні компоненти, вода та етанол, не змішуються повністю.

  • Також багато сполук, що відповідають за смак і аромат, притягуються алкоголем. Наприклад, гваякол, ароматична олія з деревини, яка надає віскі характерного аромату, має тенденцію зв'язуватися з молекулами етанолу й уникати молекул води.
  • Це ще більш очевидно за високих концентрацій етанолу. Отже, розбавлення допомагає вивільнити ці ароматичні сполуки й поширює їх навколо, полегшуючи їхнє сприйняття.

Розбавляючи бурбон, ви можете буквально скористатися піпеткою – і додати кілька крапель води, щоб бути точним. Тільки не забувайте, що додавання води розбавляє смак віскі. А тому спробуйте кілька рівнів розведення, щоб знайти той, який найкраще збалансує смак і текстуру бурбона саме для вас.

Джерело матеріала
loader
loader