Зеленський пояснив, чому Захід боїться ударів України по РФ
Зеленський пояснив, чому Захід боїться ударів України по РФ

Зеленський пояснив, чому Захід боїться ударів України по РФ

Президент України Володимир Зеленський пояснив, чому партнери не дають дозволу на застосування далекобійної зброї.

Як передає "Хвиля", про це він сказав на зустрічі з журналістами у п'ятницю, 20 вересня.

Зеленський зазначив, що Україна не застосовувала далекобійну зброю на території РФ.

"У нас є далекобійна зброя. Але не в тій кількості, яка нам потрібна, скажімо так. Але, тим не менш, цей пакет у нас є - Storm Shadow, ATACMS, SCALP. Але ні Америка, ні Великобританія не давали нам дозволу на використання цієї зброї на території Росії, по будь-яким цілям на будь-яку відстань. Ми не застосовували далекобійну зброю на території Російської Федерації", - сказав він.

При цьому Зеленський наголосив, що партнери не дають дозволу на застосування далекобійної зброї, оскільки бояться ескалації.

"Розвідки всього світу говорять один з одним. І так у всі війни було. І я думаю, що на цьому рівні вони обмінюються тією чи іншою інформацією. Багато різних факторів, хтось про щось говорить, хтось із ким- то домовляється, для когось це справді ескалація", - зазначив лідер України.

Крім того, Зеленський висловив думку, що президент США Джо Байден сьогодні справді отримує інформацію від своєї оточення, що може бути ескалацією.

"Але, і це важливо, не все його оточення так вважає. І це вже досягнення, що не все його оточення так вважає", - додав президент.

Нагадаємо, Зеленський пояснив необхідність термінових поставок зброї та назвав брехнею дані про втрати України.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader