Microsoft обирає Три-Майл-Айленд для постачання енергії для своїх центрів ШІ
Microsoft обирає Три-Майл-Айленд для постачання енергії для своїх центрів ШІ

Microsoft обирає Три-Майл-Айленд для постачання енергії для своїх центрів ШІ

Американська компанія Microsoft уклала 20-річний контракт з атомною електростанцією Три-Майл-Айленд, що має на меті забезпечити зростаючі енергетичні потреби своїх центрів обробки даних, спеціально призначених для штучного інтелекту. Відновлення роботи цієї станції планується на 2028 рік, що викликає певні занепокоєння через її історію.

Три-Майл-Айленд, розташована в Пенсільванії, стала відомою після часткової ядерної аварії в 1979 році, яка призвела до значних змін у ядерній політиці США. Хоча з тих пір були вжиті значні заходи безпеки, історія цього об’єкта все ще викликає питання про безпеку ядерної енергетики.

Американська електростанція на острові Три-Майл-Айленд, де сталася найстрашніша ядерна аварія в історії США, готується до повторного відкриття, на тлі того, як Microsoft шукає способи задовольнити свої потреби, що зростають, в енергії, пише BBC.

Технологічний гігант заявив, що підписав 20-річний контракт на закупівлю електроенергії на станції у Пенсільванії, яка знову відкриється у 2028 році після удосконалень.

Угода покликана забезпечити організацію чистим джерелом енергії у міру розширення енергоємних центрів обробки даних для штучного інтелекту (ШІ).

Наразі план буде спрямований на схвалення регулюючих органів.

Власник станції Constellation Energy заявив, що реактор, який він планував перезапустити, знаходиться поряд з блоком, який постраждав в аварії 1979 року, але “повністю незалежний” від нього.

Повторне відкриття станції додасть понад 800 мегават безвуглецевої електроенергії в мережу, генеруючи мільярди доларів у вигляді податків та іншої економічної діяльності, згідно з дослідженням The Brattle Group, на яке посилається Constellation.

Microsoft – не єдина технологічна компанія, яка звертається до ядерної енергетики зі зростанням своїх енергетичних потреб. Раніше цього року Amazon також підписала угоду, яка включає покупку ядерної енергії для живлення центру обробки даних. Зараз ці плани перебувають під пильною увагою регуляторів.

Одна з найбільших аварій в історії ядерної енергетики сталася 28 березня 1979 року на АЕС Три-Майл-Айленд, розташованій на річці Саскуеханна, неподалік від Гаррісберга.

Теги за темою
США Microsoft наука
Джерело матеріала
loader
loader