Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони
Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони

Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони

Японська компанія Toyota готує нову версію спорткара Toyota Supra з потужним V8. Новинка дебютує на національному чемпіонаті з кільцевих перегонів в Австралії.

Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони - Фото 1

Toyota Supra заслужила на свою репутацію завдяки рядному шестициліндровому двигуну 2JZ, який встановлювався на купе покоління A80 в 90-х роках і зробив його фаворитом для тюнерів, які прагнуть вичавити з нього велику потужність. Коли у 2020 році Supra повернулася, вона була оснащена 3-літровою рядною “шісткою” від BMW. Але тепер Toyota планує встановити під капотом нової Supra потужний V8. Ця ідея стала реальною завдяки тому, що австралійський підрозділ Toyota вирішив взяти участь у національних змаганнях Supercars Championship у 2026 році.

Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони - Фото 2

Перегонову версію GR Supra отримає повністю алюмінієвий 5-літровий V8, який раніше використовувався на серійних моделях компанії, включаючи Lexus IS F, RC F, GS F, LC500 та IS500 F-Sport Performance. Він також був під капотом пікапа Toyota Hilux, який переміг у ралі Дакар під керівництвом Насера ​​Аль-Аттії у 2019 році.

Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони - Фото 3

Toyota показала кілька рендерів і глиняну модель, які уявляють, як виглядатиме гоночний автомобіль, з великим заднім крилом і парою блискучих хромованих вихлопних труб, що стирчать збоку. Гоночна Supra також має екстремальний передній спліттер, великі повітрозабірники у передньому бампері та виріз у капоті.

Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони - Фото 4

Toyota планує брати участь у перегонах австралійської серії щонайменше п’ять років і виставить на старт як мінімум чотири GR Supra. Walkinshaw Andretti United, партнер Toyota з омологації, представить два боліди, на яких виступатимуть Чаз Мостерт (Chaz Mostert) та Райан Вуд (Ryan Wood).

Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони - Фото 5

Джерело матеріала
loader