"Показники зростають з місяця в місяць": в Україні набирає обертів добровільна мобілізація
"Показники зростають з місяця в місяць": в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

"Показники зростають з місяця в місяць": в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

На місяць за власним бажанням мобілізуються приблизно 6,5 тисяч осіб. У Міноборони пояснили, що служити саме у ЗСУ не обов’язково, і посади доступні різні.

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

У Черкасах відкрився Центру рекрутингу, який став 38-м в усій країні та другим в регіоні. Він розташований за адресою: вул. Байди Вишневецького, 36. Графік роботи — з 8:00 до 17:15 у понеділок-четвер та з 8:00 до 16:00 у п’ятницю.

"Центр рекрутингу української армії створений з метою залучення до війська вмотивованих, патріотично налаштованих громадян. Дякуємо Міністерству оборони за цю важливу ініціативу", — заявив мер Черкас Анатолій Бондаренко.

Добровільна мобілізація в Україні: які є варіанти

У Міноборони запевнили, що в центрі та навколо нього повістки не вручатимуть — це заборонено. Зазначається, що добровольцям доступні понад 10 тисяч вакансій. Зокрема, вступити у лави Сил оборони можна кухарем, ремонтником, юристом, оператором БПЛА, медиком тощо.

Для добровільної мобілізації доступні не лише ЗСУ, але й Нацгвардія, Служба безпеки (СБУ), Державна прикордонна служба (ДПСУ) та інші.

Мобілізація в Україні: добровольців все більше

За даними Міноборони, до рекрутингових центрів звернулись вже понад 17 тисяч українців. Усіх цих людей проконсультували цивільні рекрутери, які пройшли спеціальне навчання.

"Показники рекрутингу в Сили оборони зростають з місяця в місяць. В середньому щомісячно по країні рекрутується 6,5 тисяч добровольців. Саме люди є основою Сил оборони, і Центр надає можливість стати до їх лав. Наші рекрутери готові надавати консультації та допомагати кожному знайти своє місце в армії", — запевнив Бежевець.

Нагадаємо, у ЗМІ передавали, що "Укрпошта" нібито отримала 6 тисяч повісток з електронними підписами військкомів. Керівник підприємства Ігор Смілянський розповів, що інформація неправдива, та розкрив справжні цифри.

Юристка Катерина Аніщенко пояснила, чи можуть працівники ТЦК вручити повістку родичам військовозобов’язаного.

Джерело матеріала
loader
loader