iPhone 16 – головна сенсація великої осінньої презентації компанії Apple
iPhone 16 – головна сенсація великої осінньої презентації компанії Apple

iPhone 16 – головна сенсація великої осінньої презентації компанії Apple

Нова лінійка iPhone 16 була в центрі уваги на великій осінній презентації компанії Apple – It's Glowtime. Представили чотири моделі: базові iPhone 16 і iPhone 16 Plus, а також iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max. Чи змогли новинки виправдати очікування користувачів? Розбираємося разом з фахівцями магазину iSpace. 

Кнопки Action Button і Camera Control 

Якщо в 15-й лінійці клавіша Action Button була тільки у моделей Pro і Pro Max, то в новій серії вона з'явилася у всіх девайсах, включно з базовими. Ця кнопка перемикання беззвучного режиму розташована на бічній грані. Її можна налаштувати для автоматизації важливих дій: швидкого ввімкнення камери або ліхтарика, запуску Shazam тощо. Ви самі призначаєте сценарії. 

Додалася і кнопка Camera Control. Дозволяє вмикати камеру швидким натисканням, знімати фото (коротким тапом) та відео (довгим тапом), обирати додаткові інструменти для зйомки – експозицію, фокус та інші. З виходом Apple Intelligence функціонал Camera Control розшириться. Ви зможете навести камеру на об'єкт, затиснути кнопку - і Apple Intelligence розповість, що перед вами 

Власний Apple Intelligence та процесор A18 

Серце iPhone 16 – новітній процесор Apple A18 Bionic з 6 ядрами графіки, виконаний за 3-нанометровим техпроцесом. Приріст продуктивності порівняно з торішньою моделлю – 17%, швидкість машинного навчання зросла вдвічі. 

У версіях Pro і Pro Max стоїть ще більш просунутий чип A18 Pro з 6-ядерними GPU і CPU. Вони на 20 і 17% швидші, ніж в А17 Pro. 

Потенціал потужного чипа з 16 нейроядрами розкривається в роботі з вимогливими додатками та взаємодії з ШІ. Лінійка iPhone 16 – перші девайси, розроблені для роботи з Apple Intelligence – нейромережею від компанії Apple. З нею смартфон може покращувати фото, обробляти відео, генерувати контент, перекладати і правити тексти, працювати з поштою – загалом, робить життя користувача максимально комфортним і яскравим. AI також розширює можливості Siri – тепер вона краще керує додатками, розуміє і запам'ятовує контекст діалогу, веде природні бесіди. 

Смартфони отримали більш ефективно організований внутрішній простір, з яким пристрій краще розсіює тепло через корпус у навколишнє середовище і продовжує працювати максимально ефективно навіть під час тривалих навантажень у вигляді найсучасніших ігор, монтажу відео 4K. Чудова новина для геймерів, які точно оцінять потенціал нової лінійки – смартфони досить потужні для ААА-ігор. 

iPhone 16 в оновленому дизайні 

Найкомпактніший девайс з усієї лінійки. Екран з діагоналлю 6,1 дюйм має приголомшливу яскравість 2000 ніт на піку (мінімальна – 1 ніт, у темряві). Екран надійно захищає панель Ceramic Shield другого покоління, яка містить у собі суміш скла та керамічних нанокристалів. Таке поєднання робить цю панель вдвічі міцнішою за будь-яке скло на звичайних смартфонах. 

Забарвлення порадує тих, кому не вистачало яскравих фарб. З'явилися насичені відтінки, які піднімають настрій: бірюзовий, ультрамарин і рожевий. А для любителів класики – нейтральні чорний і білий кольори. 

Головне оновлення дизайну – розташування камер по вертикалі. Це потрібно, щоб захоплювати просторове ландшафтне відео для Apple Vision Pro. Надширококутна камера з автофокусом, яка раніше була доступна виключно для лінійки Pro має роздільну здатність 12 МП, відмінно справляється з макрозйомкою. Основна Fusion-камера оснащена сенсором на 48 МП – роздільна здатність у 4 рази більша порівняно з iPhone 14. 

Автономність також зросла – внаслідок енергоефективного процесора і більш місткої батареї. 

7-iPhone_16_Ultramarine_PDP_Image_Position_7__ce-WW-1-2048x2048.png (531 KB)

iPhone 16 Plus з максимальною діагоналлю 

Основні характеристики і дизайн iPhone 16 Plus не відрізняються від молодшої базової версії. Різниця в наступному: корпус більший і діагональ набагато більша – 6,7 дюйма. Ідеальний розмір для тих, хто звик грати, працювати в додатках, дивитися фільми на великому екрані. Завдяки найкращому в індустрії апаратному забезпеченню, яке було розроблене компанією Apple, iPhone 16 Plus відмінно справляється з ресурсомісткими завданнями. 

iPhone 16 Pro: фантастична міць у компактному корпусі 

Прогресивний чип Apple A18 Pro і iOS 18 з Apple Intelligence роблять його неймовірно потужним, продуктивним і багатозадачним. Цій моделі до снаги навіть найвибагливіші завдання, які просто неможливо навіть уявити на звичайних смартфонах. Він обробляє відео в 2 рази швидше, ніж iPhone 15 Pro. І при цьому залишається все таким же компактним, зручним і ультратонким. 

6,3-дюймовий дисплей чудово відображає контент, забезпечуючи вашим очам комфорт навіть протягом тривалого користування завдяки частоті 120 Гц. 

Обидві старші моделі – iPhone 16 Pro і iPhone 16 Pro Max – рекордно довго працюють без зарядки. Як заявляє сам виробник, iPhone 16 Pro Max це найбільш автономний iPhone в історії. 

Можливості мобільної фотографії та відеознімання покращилися – воістину, немає меж досконалості. Смартфон отримав телефото обʼєктив на 12 Мп з 5-кратним оптичним зумом, основну камеру на 48 Мп і надширококутну з такою ж роздільною здатністю. Ваші фото і відео будуть приголомшливими навіть за умов знімання при недостатньому освітленні. 

Відмінності від базових версій не тільки "під капотом", а й у дизайні. В обох версій Pro рамка з титану 5-го класу, який має дуже високу міцність, порівняно з чистим титаном. Задню панель покриває захисне матове скло. Девайс неймовірно стильний і тактильно приємний. 

Що стосується забарвлень, то виробник до останнього зберігав інтригу. І тільки на презентації ми дізналися, що їх буде 4 – Natural/White/Black/Desert Titanium – натуральний титановий, білий, чорний і пустельний титан. У цих відтінках доступні моделі Pro-версій. 

10-iPhone_16_Pro_Max_Black_Titanium_PDP_Image_Position_7__ce-WW-1-2048x2048.png (490 KB)

iPhone 16 Pro Max: флагман із приголомшливими камерами 

iPhone 16 Pro Max з діагоналлю 6,9 дюйма – флагманський девайс, ідеальний як для споживання контенту, так і для його створення. Можливості смартфона оцінять вимогливі користувачі, які працюють у ресурсомістких додатках. Він легко справляється з будь-якими завданнями завдяки потужному процесору. 

Що стосується взаємодії зі ШІ, це один із топових смартфонів на сьогодні. 

Pro-версії iPhone 16 – ваш варіант, якщо часто знімаєте фото і відео на смартфон. Основна і ширококутна камери оснащені сенсором на 48 Мп, що дає змогу робити чудові портретні знімки та якісне фото з 5-кратним збільшенням. Додайте до цього можливість сповільненої відеозйомки 4К на 120 кадрів на секунду, підтримку ProRes, Dolby Vision, Log, оновлені фотографічні стилі – і отримаєте ідеальний девайс для фото- і відеозйомки. З таким смартфоном навіть не знадобиться професійна камера. Також є якісна фронтальна камера на 12 Мп.  

Обидві моделі 16-ї лінійки оснащені мікрофонами студійної якості, які записують з просторовим звуком, за необхідності можуть виділити голос і відокремити його від фону або музики, прибрати сторонні звуки. 

Приходьте за новинкою в iSpace 

Скоро нові iPhone 16 з'являться в магазинах iSpace – це офіційний партнер компанії Apple. Вона повідомить про старт продажів на своєму сайті та у соціальних мережах – підписуйтесь, щоб не пропустити. Зі всіма новинками можна буде детально ознайомитись на власному досвіді – потримати в руках, спробувати використовувати всі нові функції, протестувати роботу камер або швидкодію процесора у вражаючих іграх. 

Джерело матеріала
loader
loader