Глютамін: його корисні властивості для здоров'я та організму
Глютамін: його корисні властивості для здоров'я та організму

Глютамін: його корисні властивості для здоров'я та організму

Глютамін — це одна з важливих амінокислот для нормального функціонування організму. Це умовно незамінна амінокислота, що означає, що за звичайних умов організм синтезує її самостійно в достатній кількості, проте за високих навантажень, стресу або захворювань потреба в глютаміні зростає, в такому разі його необхідно вживати додатково. 

Як глютамін впливає на організм 

Глютамін виконує безліч функцій, важливих для нормальної роботи організму: 

  • Синтез білків. Глютамін бере участь у створенні білків, необхідних для росту й відновлення тканин, особливо м'язів.
  • Зміцнення імунітету. Глютамін стимулює роботу деяких білих кров'яних тілець, що допомагає організму боротися з інфекціями.
  • Підтримання кислотно-лужного балансу. Ця амінокислота допомагає підтримувати стабільний рівень pH в організмі, що важливо для нормального функціонування всіх систем.
  • Здоров'я кишківника. Кислота глютамін покращує травлення, оберігає слизову кишківника від токсичних речовин і допомагає запобігти появі  запальних процесів або ж їх послабити.   

Чому глютамін необхідний спортсменам 

Під час інтенсивних занять спортом організм перебуває у стресі, тож рівень глютаміну значно знижується, що негативно позначається на процесі відновлення, а також нарощування м'язів. 

Вживання амінокислоти глютаміну дає змогу спортсменам швидше відновлюватися після тренувань, нарощувати м'язову масу та зберігати високий рівень енергії, що сприяє поліпшенню спортивних результатів. 

Оптимальний формат для впровадження глютаміну або інших аналогічних речовин у раціон — спеціальні харчові добавки з амінокислотами для спортсменів, які продаються в магазинах спортивного харчування. 

Користь глютаміну для веганів і вегетаріанців

У рослинних продуктах вміст глютаміну нижчий, ніж у продуктах тваринного походження.  Це може призводити до його дефіциту, який проявляється у зниженні імунітету, підвищеній втомлюваності та повільному відновленні після фізичних навантажень. Тому для тих, хто дотримується веганської або вегетаріанської дієти, рекомендується додавати в раціон добавки з глютаміном, щоб компенсувати його дефіцит і підтримувати імунітет та нормальний стан здоров'я. 

Де купити харчові добавки з глютаміном в Україні 


В інтернет-магазині українського бренду спортивного харчування Feel Power ви можете купити амінокислоти в Україні. В асортименті магазину ви знайдете харчову добавку глютамін з різними смаками та різним грамуванням. Переходьте на сайт Feel Power і замовляйте якісне 100% веганське спортивне харчування зі швидкою доставкою у своє місто.

Джерело матеріала
loader
loader