/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F273377480320ac7f5864cbbfb4f1c825.png)
Пишні мамині оладки: точний покроковий рецепт зі всіма пропорціями
Оладки – це один з найулюбленіших варіантів сніданку, які готували нам мами в дитинстві. Вони подаються зі сметаною, улюбленим варенням, сиропом, або ж просто поливаються розтопленим вершковим маслом.
Але, якщо спитати в мами точний рецепт приготування, скоріше за все, ви почуєте відповідь, що все готується "на око". Саме через це багато рецептів із часом втрачаються на відходять у небуття. Фудблогерці Олені Кудрявцевій вдалося зберегти та записати той самий "мамин" рецепт оладок, яким вона поділилась в Instagram. Вони завжди виходять пишні та дуже смачні.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fc8166ff48688cd1c04d8ae0f0e225288.png)
Інгредієнти
- Яйця – 1 шт
- Цукор – 40 гр
- Сіль – дрібка
- Кефір – 300 мл
- Борошно – 280 гр
- Сода – 1 ч.л.
Спосіб приготування
1.У глибокій ємності змішуємо всі інгредієнти. Порядок додавання той самий, що вказаний у списку інгредієнтів. Важливо, щоб кефір був кімнатної температури. Після додавання кожного наступного інгредієнту масу слід ретельно перемішувати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F201d28957d67b9bce02de64d0c02ac0f.png)
2. Набираємо тісто ложкою та викладаємо на пательню з олією.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fd3c34daddfc15328eafb924bf841d606.png)
3. Обсмажуємо з обох сторін до золотавості, але враховуємо, що тісто достатньо туге і повинно пропектися всередині.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F526f4b12488b898592d09c530913ffea.png)
На OBOZ.UA є й інші рецепти оладок:
- Оладки на воді
- Оладки на кефірі
- Оладки з кабачків
