Цільнозерновий хліб має безліч переваг, але навколо нього існує чимало міфів, які не завжди відповідають дійсності. Він є дуже корисним завдяки високому вмісту клітковини. Це допомагає довше відчувати ситість і контролювати рівень цукру в крові.
Також він знижує ризик серцево-судинних захворювань і покращує роботу кишківника, підтримуючи здорову мікрофлору. Складні вуглеводи в цьому хлібі забезпечують тривале джерело енергії та можуть позитивно вплинути на настрій, адже вони сприяють виробленню серотоніну.
Чорний хліб краще за білий
Це не завжди так. Найкорисніший хліб – цільнозерновий, незалежно від кольору. Чорний хліб може містити більше цукру або добавок, що надають йому темний колір.
Глютен шкідливий
Глютен може бути небезпечний лише для людей з целіакією. Для більшості людей він не є проблемою, і безглютенова дієта може навіть зменшити споживання важливих поживних речовин.
Дріжджі в хлібі шкідливі
Це міф. Дріжджі насправді корисні і містять багато важливих елементів. Під час випікання вони гинуть, залишаючи лише корисні компоненти.
Хлібці корисніші за хліб
Це залежить від складу хлібців. Якщо вони зроблені з цільного зерна без додаткових борошна і цукру, вони можуть бути корисними. В іншому випадку, різниця між хлібцями та звичайним хлібом незначна.
Діабетикам заборонено їсти хліб
Діабетикам слід контролювати рівень глюкози, тому їм краще обирати хліб з низьким глікемічним індексом. Білий хліб може викликати різкі стрибки цукру в крові.
Крім того, Знай.ua повідомляв, пачка масла – майже 85 грн: ціни на ключові молочні продукти б'ють рекорди