Чому волосся сивіє та чи можна це зупинити
Чому волосся сивіє та чи можна це зупинити

Чому волосся сивіє та чи можна це зупинити

Чому ми сивіємо

Це відбувається через те, що меланоцити у волосяному фолікулі з часом перестають виробляти меланін, що зазвичай спостерігається близько 35 років, пише Harvard Health Publishing. Сиве волосся менш щільне за структурою. З віком часто відбувається й зменшення густоти волосся через посилене випадання і сповільненого росту.

Поява сивини – природний процес, частина життя. Вікові зміни відбуваються в різний час у всіх, і їх не можна контролювати, але ми можемо вибрати, як до них ставитись: прийняти чи намагатися змінити. Обидва підходи мають право на існування.

Чи можна зупинити сивину

Сивина – не завжди ознака старіння. У деяких людей сиве волосся з'являється у віці від 20 до 30 років. Ранньою сивиною вважається поява мінімум п'яти сивих волосин у світлошкірих до 20 років, в азійців до 25 років, і в африканців до 30 років.

Це може бути пов'язане з дефіцитом сироваткового заліза, міді та кальцію, що знижує синтез пігменту. Приймання мікроелементів може уповільнити процес, але для точних висновків потрібні додаткові дослідження. Важливим фактором ранньої сивини є спадковість, на яку вплинути неможливо.

Теги за темою
Здорове життя
Джерело матеріала
loader
loader