Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією
Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією

Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією

Курячий бульйон обов'язково повинен бути в раціоні під час осіннього періоду. Страва досить поживна і цінна своїми властивостями. Але варити її потрібно правильно, щоб смак вийшов насиченим, а м'ясо м'яким та не сухим. 

Ідея приготування прозорого та наваристого курячого бульйону опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком viktoria cooking в Instagram. Такий бульйон можна їсти без макаронів, крупи та картоплі.

Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією

Інгредієнти на три літри:

  • курячі стегна – 500 г
  • велика цибуля – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • часник – 2 зубчика
  • бульйонні кубики – 2 шт.
  • петрушка та кріп – 2-3 гілочки
  • сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією

1. Курячі стегна дуже добре помити, перекласти в каструлю.

2. Довести до кипіння на середньому вогні та варити після закипання ще 4-5 хвилин.

Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією

3. Курячі стегна забрати з каструлі, злити воду і набрати нову.

4. Поставити на мінімальний вогонь знову варитись, додати цілу моркву та моркву, нарізану кільцями, велику цибулю, часник, декілька гілочок петрушки та кропу.

Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією

5. Додати сіль та перець за смаком і 2 бульйонних курячих кубика.

Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією

6. Все добре перемішати та варити до готовності м‘яса та овочів, злегка прикривши кришкою. (1-1,5 години).

7. Головне – це варити на маленькому вогні і не збільшувати його, адже завдяки цьому бульйон буде прозорим і привабливим на вигляд.

Як правильно варити наваристий бульйон, щоб він був прозорий і нежирний: ділимось технологією

8. Коли бульйон буде готовий – забрати зелень, цілу моркву та цибулю.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Суп з фрикадельками та галушками
  • Гарбузовий суп
  • Крем-суп з білими грибами
Джерело матеріала
loader
loader