"Медівник" – це один з найпопулярніших тортів в Україні. Такий десерт готують на різноманітні святкування, а також на затишні сімейні чаювання. Смак такого кулінарного шедевру в домашньому виконанні не зрівняється ні з чим.
Ідея приготування смачного домашнього "Медівника" опублікована на сторінці фудблогерки Яни з ніком viktoriia chui в Instagram. Всередину додайте вишневе конфі.
Інгредієнти для тіста:
- яйця – 2 шт.
- цукор – 150 г
- мед – 100 г
- вершкове масло – 100 г
- сода – 5 г
- борошно – 400 г
Спосіб приготування тіста:
1. В каструлі змішати яйця, цукор, мед та масло.
2. Поставити на помірний вогонь.
3. Постійно помішуючи, довести до кипіння.
4. Додати соду, добре мішаючи проварити масу ще 30-60 секунд до красивого карамельного кольору.
5. Зняти з вогню, дати трішки охолонути.
6. Додати борошно і замішати тісто, воно буде ще липким, але більше борошна додавати не потрібно.
7. Тісто загорнути харчовою плівкою і відправити в холодильник мінімум на 2-3 години.
8. Охолоджене тісто поділити на 9 частин.
9. Кожну розкотити, вирізати корж діаметром 18 сантиметрів і в розігріту духовку до температури 180 градусів. Готуються вони дуже швидко
Інгредієнти для крему:
- жирні вершки – 350 г
- сметана – 350 г
- цукрова пудра – 70-100 г
Спосіб приготування крему:
1. Холодні жирні вершки збити міксером до мʼяких піків.
2. Додати холодну сметану та пудру, змішувати ще хвилину
Інгредієнти для конфі:
- вишні – 300 г
- цукор – 2 ст.л.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Змішати все в каструлі .
2. Проварити до загустіння, постійно помішуючи.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шоколадний бісквіт
- Бісквіт на згущеному молоці
- Яблучний бісквіт