Вишукану сьомгу дуже легко приготувати в домашніх умовах просто на сковорідці. Для цього потрібно зробити ніжний вершковий соус і просто протушкувати в ньому рибу. М'ясо просто тане у роті.
Ідея приготування ніжної сьомги у вершковому соусі опублікована на сторінці фудблогерки Катерини з ніком katherine.khoma в Instagram. Вершки повинні бути не менше 20%.
Інгредієнти:
- сьомга – 400 г
- чорний мелений перець
- сіль
- вершкове масло – 15 г
- маленька жовта цибулина – 1 шт.
- овочевий бульйон – 100 мл.
- сушені помідори (я брала з часником і базиліком) – 2 ч.л.
- вершки від 20% – 200 мл
- листя шпинату – 70 г
- оливкова олія для смаження
Спосіб приготування:
1. Рибу посолити і поперчити за смаком.
2. Обсмажити з усіх боків на оливковій олії до золотистого кольору.
3. Перекласти на чисту тарілку і відкласти.
4. У тій самій сковорідці розтопити вершкове масло.
5. Додати подрібнену цибулю та обсмажити до прозорості.
6. Додати овочевий бульйон і дати соусу трохи випаруватись.
7. Зменште вогонь до мінімуму, додати сушені помідори, вершки та тушкувати, помішуючи, до однорідності.
8. Додати сіль і перець за смаком.
9. Додати листя шпинату і протушкувати ще декілька хвилин.
10. Перемішати і дати соусу трохи загуснути.
11. Повернути рибу у сковорідку, полити соусом і дайте прогрітися кілька хвилин.
12. Подавати з улюбленим гарніром.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Скумбрія запечена
- Скумбрія в духовці
- Скумбрія в сметані