Картоплю з оселедцем можна їсти не як окремі продукти, а як повноцінну страву. Овоч навіть не доведеться чистити – дуже смачно запекти просто у шкірці. Зверху додайте апетитний соус з риби на основі сметани.
Ідея приготування запеченої картоплі під соусом з оселедця опублікована на сторінці фудблогерки Катерини Мовчан (katarina movchan) в Instagram. Картоплю потрібно посипати спеціями одразу, в сирому вигляді.
Інгредієнти:
- картопля – 900 г (обирайте середню за розміром)
- філе оселедця – 400 г (або слабосоленої скумбрії)
- солоні огірки – 200 г
- сметана – 5 ст.л.
- часник – 2 зубчика
- кріп – за смаком
- зелена цибуля – за смаком
- сіль, перець – за смаком
- трішки рослинної олії
Спосіб приготування:
1. Розігріти духовку до 200 градусів.
2. Картоплю добре помити, шкірку залишити.
3. Повністю просушити.
4. Посолити, поперчити та змастити невеликою кількістю олії.
5. Кожну картоплину замотати в фольгу.
6. Скласти в деко та поставити запікатись в духовку до готовності картоплі +/- 45 хвилин.
7. Для соусу філе оселедця та огірочки порізати дрібним кубиком, часник вичавити через прес, дрібно нарізати кріп та цибулю.
8. Всі ці інгредієнти разом зі сметаною поєднати в мисці.
9. Готову картоплю дістати з фольги.
10. Картоплю розрізати не до кінця, розкрити і трішки примнути серцевину картоплі, роблячи човник.
11. Всередину викласти соус.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з картоплі
- Котлети з картоплі з м'ясною начинкою
- Млинці з картоплі та кабачка