Мабуть, всі з дитинства пам’ятаємо смак пирога з варенням, який наші мами та бабусі готували ледь не кожні вихідні, коли за столом із чашками чаю збиралась вся родина. Деколи так хочеться відчути цей неймовірний смак десерту, що переносить нас у безтурботне дитинство.
Мабуть, саме так відчуває Поліна Романенко, блогерка, експертка з РХП, адже у своєму Instagram вона представила рецепт саме такого пирога. Він дещо відрізняється від оригінального. Зокрема, містить менше калорій, за рахунок використання іншого виду борошна.
Інгредієнти
- Олія – 5 ст.л.
- Цукор – ½ скл
- Сода – ½ ч.л.
- Варення – ½ скл
- Яйця – 2 шт
- Борошно кукурудзяне– кільки візьме
Спосіб приготування
1.Яйця збиваємо із дрібкою солі, поступово додаючи цукор. Кількість цукру слід регулювати за власним смаком, в залежності від того, наскільки солодке варення.
2. До варення додати ½ ч.л. соди. Воно почне пінитись і це нормально.
3. Олію та варення додаємо до яєчної суміші. Перемішуємо.
4. Додаємо кукурудзяне борошно скільки візьме.
5. Викладаємо пиріг у форму та випікаємо протягом 20-30 хвилин при 180 градусах.
На OBOZ.UA є й інші рецепти пирогів:
- Пісний пиріг
- Тарт Татен
- М’ясний пиріг