З яблук можна приготувати дуже смачні пироги, а також солодкі деруни, пюре, а також сирники та оладки. Ще яблука можна смачно запекти з корицею та приготувати у клярі.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачних яблук у клярі, які будуть простіші та смачніші, ніж оладки.
Інгредієнти:
- 3-4 яблучка
- 2 яйця
- 100 мл. молока
- 2-3 ст. цукру
- 5-10 ст. л. борошна
- 1 ч. л. кориці
Спосіб приготування:
1. Нарізаємо яблука на скибочки і виріжте серединку.
2. Для кляру: у мисці збийте яйця, молоко, цукор, корицю та борошно. Борошна може піти менше/більше орієнтуйтеся на консистенцію. Тісто має бути як на оладки.
3. Обмокніть яблука в кляр і смажте на розігрітій сковороді змащеній вершковим маслом на середньому вогні.
Подавайте з медом та горішками!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мочені яблука з листя малини
- Мочені яблука з базиліком
- Мочені яблука з солодом та гвоздикою