"Тіньовий олігарх" Грузії очолив список партії влади на парламентських виборах
"Тіньовий олігарх" Грузії очолив список партії влади на парламентських виборах

"Тіньовий олігарх" Грузії очолив список партії влади на парламентських виборах

Засновник і почесний президент партії влади "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі вперше очолить список політсили на виборах до парламенту, які відбудуться в жовтні 2024 року.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на SOVA.

Першу двадцятку списку "Грузинської мрії" представив на партійному з’їзді у вівторок, 10 вересня, прем'єр Грузії Іраклій Кобахідзе.

У своїй промові він торкнувся подій останніх чотирьох років правління партії олігарха Іванішвілі, зокрема позиції стосовно повномасштабної війни в Україні, похваливши "Мрію" за недопущення відкриття "другого фронту" в Грузії.

Список "двадцятки" партії влади Грузії відкрив олігарх Бідзіна Іванішвілі.

Кобахідзе, його попередник на посаді прем’єра Іраклій Гарібашвілі та спікер парламенту Шалва Папуашвілі увійшли до першої п’ятірки.

Також у переліку є два олімпійські чемпіони Грузії – Лаша Талахадзе і Гено Петріашвілі.

Бідзіна Іванішвілі – колишній прем'єр і екслідер "Грузинської мрії".

Хоч Іванішвілі офіційно пішов з політики у 2021 році, та опоненти влади після цього не раз стверджували, що він продовжує правити країною "з-за лаштунків" і йому підпорядковані не тільки всі міністри, а й державні інститути.

Європарламент закликав ввести санкції проти Іванішвілі, якого назвав "олігархом", пов'язаним із Кремлем, що чинить негативний вплив на розвиток демократії в Грузії.

Минулого року Іванішвілі офіційно повернувся в політику, ставши почесним президентом "Грузинської мрії" з широкими повноваженнями.

У грузинській владі не виключали, що олігарх може балотуватись у президенти Грузії.

Джерело матеріала
loader
loader