Офіс президента відреагував на статтю The Times про український "план перемоги"
Офіс президента відреагував на статтю The Times про український "план перемоги"

Офіс президента відреагував на статтю The Times про український "план перемоги"

Офіс президента не ознайомлював журналістів британської газети The Times з так званим "планом перемоги України". Резонансну статтю видання в ОП назвали «узагальненням авторів». Про це пише "Суспільне" з посиланням на джерело в Офісі президента.

- Головне в плані перемоги те, що він комплексний, у ньому всі пункти взаємоповʼязані, важливо реалізовувати їх разом, усе в комплексі, що там зазначено, — повідомив співрозмовник Офісу президента журналістам.

В Офісі президента уточнили, що план перемоги складається з пʼяти пунктів. Реалізація перших чотирьох запланована на період з жовтня по грудень, а втілення пʼятого — після війни. В запропонованому документі є питання сучасного озброєння та наступу українських військ у Курській області.

  • 22 вересня The Times опублікувало статтю про те, що Володимир Зеленський під час візиту до США представить свій "план перемоги". За даними журналістів, він містить чотири ключові пункти: перший – це гарантії безпеки для України від західних країн, аналогічний пакту про взаємну оборону в рамках членства в НАТО; другий – продовження наступу України в російську Курську область, щоб забезпечити територіальний козир у переговорах; третій пункт – запит на "конкретне" сучасне озброєння; четвертий – міжнародна фінансова допомога для зруйнованої війною економіки України.
  • 22 вересня Зеленський розпочав візит до США, де він має намір представити План перемоги президенту країни Джо Байдену, а також іншим лідерам країн-партнерів.
Теги за темою
США Володимир Зеленський Офіс Президента
Джерело матеріала
loader
loader