Сезонна соковита грушка – це чудовий фрукт для того, щоб приготувати пиріг до чаю. Начинка виходить дуже соковитою та солодкою. А якщо скористатись наступною технологією – ви зможете зробити ще й дуже пухке та повітряне тісто.
Ідея приготування солодкого грушевого пирога до чаю опублікована на сторінці фудблогерки Катерини з ніком katia cooking в Instgaram. Технологія дуже бюджетна.
Інгредієнти:
- груші – 2 шт.
- яйця – 2 шт.
- цукор – 110 г
- борошно – 240-250 г
- розпушувач – 1.ч.л. (з гіркою)
- ваніль – 1 п.
- сіль – дрібка
- коричневий цукор – 150 г
- вершкове масло – 70 г
Спосіб приготування:
1. Одразу нарізати груші, щоб було готові (тоненькими півкільцями).
2. Приготувати карамельну основу.
3. Для цього поєднати цукор та масло, довести до кипіння на зняти з вогню. (Цукор має розтопитися).
4. Вилити цю масу у форму для випікання та покласти зверху груші.
5. Для тіста в окремій мисці поєднати вершкове масло та цукор, збивати 3 хвилини.
6. Далі по одному додати яйця, ще раз добре все збити.
7. В отриману масу додати сіль, ваніль та розпушувач, ретельно перемішати.
8. Далі поступово додати борошно і все добре перемішати лопаткою.
9. Тісто викласти у форму та розрівняти.
10. Пиріг відправити у розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин (орієнтуватися на свою духовку.
11. Вийняти пиріг із духовки та дати охолонути у формі хвилин 20.
12. Потім відкрити форму, щоб пиріг відійшов від стінок та перевернути його на тарілку.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:
- Грушевий лікер
- Грушевий мармелад
- Грушевий сидр