Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку
Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку

Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку

Сезонна соковита грушка – це чудовий фрукт для того, щоб приготувати пиріг до чаю. Начинка виходить дуже соковитою та солодкою. А якщо скористатись наступною технологією – ви зможете зробити ще й дуже пухке та повітряне тісто.

Ідея приготування солодкого грушевого пирога до чаю опублікована на сторінці фудблогерки Катерини з ніком katia cooking в Instgaram. Технологія дуже бюджетна.

Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку

Інгредієнти:

  • груші – 2 шт.
  • яйця – 2 шт.
  • цукор – 110 г
  • борошно – 240-250 г
  • розпушувач – 1.ч.л. (з гіркою)
  • ваніль – 1 п.
  • сіль – дрібка
  • коричневий цукор – 150 г
  • вершкове масло – 70 г

Спосіб приготування:

Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку

1. Одразу нарізати груші, щоб було готові (тоненькими півкільцями).

2. Приготувати карамельну основу.

3. Для цього поєднати цукор та масло, довести до кипіння на зняти з вогню. (Цукор має розтопитися).

Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку

4. Вилити цю масу у форму для випікання та покласти зверху груші.

5. Для тіста в окремій мисці поєднати вершкове масло та цукор, збивати 3 хвилини.

6. Далі по одному додати яйця, ще раз добре все збити.

Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку

7. В отриману масу додати сіль, ваніль та розпушувач, ретельно перемішати.

8. Далі поступово додати борошно і все добре перемішати лопаткою.

Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку

9. Тісто викласти у форму та розрівняти.

10. Пиріг відправити у розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин (орієнтуватися на свою духовку.

Солодкий осінній пиріг з грушами до чаю: як приготувати пухку випічку

11. Вийняти пиріг із духовки та дати охолонути у формі хвилин 20.

12. Потім відкрити форму, щоб пиріг відійшов від стінок та перевернути його на тарілку.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитися з рецептами:

  • Грушевий лікер
  • Грушевий мармелад
  • Грушевий сидр
Джерело матеріала
loader
loader