На Полтавщині поліцейські затримали чоловіка, який підірвав гранату біля п’ятиповерхівки
На Полтавщині поліцейські затримали чоловіка, який підірвав гранату біля п’ятиповерхівки

На Полтавщині поліцейські затримали чоловіка, який підірвав гранату біля п’ятиповерхівки

На Полтавщині поліцейські затримали чоловіка, який підірвав гранату біля п’ятиповерхівки - Фото 1

Унаслідок вибуху поранення отримали троє мешканців міста Гребінки. Причетному до злочину 28-річному чоловікові повідомлено про підозру у вчиненні двох злочинів.

8 вересня близько четвертої години ранку до поліції надійшла інформація від громадян, що поблизу багатоквартирного будинку по вулиці Незалежності в місті Гребінці стався вибух.

Отримавши інформацію, на місце події негайно прибула слідчо-оперативна група, спеціалісти-криміналісти та медики. Поліцейські попередньо встановили, що у дворі п’ятиповерхового будинку чоловік, який перебував у стані сп’яніння,  кинув гранату.  Унаслідок вибуху поранення отримали троє місцевих мешканців (1989, 1986, 1992 років народження), які перебували в бесідці неподалік. Поранених доставили до лікарні. На щастя, загрози їх життю немає.

Сергій Кудрик, начальник сектору поліцейської діяльності №1 (м. Гребінка) Лубенського райвідділу поліції, повідомив:

«При проведенні першочергових слідчих дій ми встановили, що до вчинення злочину причетний 28-річний місцевий мешканець. За місцем його проживання слідчі провели санкціонований обшук, у ході якого виявили та вилучили речові докази, які направлені на експертизу. Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі йому вже повідомлено про підозру у вчиненні двох злочинів та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу – тримання під вартою».

За даним фактом слідчі поліції, під процесуальним керівництвом Пирятинського відділу Лубенської окружної прокуратури, здійснюють досудове розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 4 статті 296 (Хуліганство, вчинене із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень) та частиною 1 статті 263 (Незаконне зберігання, придбання  бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

У разі визнання вини судом чоловікові загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Полтавщини
(За інформацією Лубенського райвідділу поліції)

Tweet
Джерело матеріала
loader
loader