YouTube запускає нову функцію батьківського контролю для підлітків
YouTube запускає нову функцію батьківського контролю для підлітків

YouTube запускає нову функцію батьківського контролю для підлітків

Батьки отримають змогу зв’язати свої облікові записи з акаунтами своїх дітей та отримувати сповіщення про нові завантаження, підписки, коментарі й зміни у налаштуваннях конфіденційності відео.

Платформа YouTube оголосила про запуск нової функції батьківського контролю, що дасть змогу батькам зв’язати свої облікові записи з акаунтами своїх дітей. Про це повідомило TechCrunch.

«Після встановлення батьки отримають сповіщення про діяльність підлітка на каналі, зокрема про кількість завантажень, підписок і коментарів. Вони також отримуватимуть сповіщення електронною поштою про події, як-от нове завантаження чи пряму трансляцію», — йдеться в повідомленні.

На електронну пошту батьків надходитимуть сповіщення про діяльність підлітків на платформі, зокрема нові завантаження та зміни у налаштуваннях конфіденційності відео.

Водночас компанія попередила, що зв’язування облікових записів не вплине на персоналізовані рекомендації, які отримують підлітки, і не дозволить батькам змінювати вікові дані про своїх дітей на YouTube, які вже були вказані під час реєстрації на YouTube.

Нова функція почне розгортатися вже цього тижня, а згодом стане доступною для користувачів у всьому світі.

Нагадаємо, посилений батьківський контроль за активністю дітей на ютубі запровадили у 2021 році.

У квітні 2024-го платформа анонсувала оновлення батьківського контролю. Очікувалося, що неповнолітні, які мають облікові записи на відеоплатформі, заведені під батьківським контролем, зможуть перечитувати коментарі під відео. 

  • Читайте також: Для батьків зібрали поради, як домовитися з дітьми протидіяти небезпекам у мережі

Фото: YouTube

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader
loader