На ринку нафти зафіксували кардинальні зміни
На ринку нафти зафіксували кардинальні зміни

На ринку нафти зафіксували кардинальні зміни

Що відбувається на ринку нафти

У четвер, 5 вересня, нафта зміцнює позиції на ринку. Еталонні бренди нафти відійшли від багатомісячних мінімумів. Наразі на ринок впливає можлива затримка збільшення обсягів видобування сировин країнами ОПЕК+. Ще один фактор впливу – зменшення нафтових резервів у США. Водночас зростання цін на нафту було обмежене побоювання щодо попиту, які все ще зберігаються на ринку, згідно з даними Reuters.

Нагадаємо, нафта Brent та WTI завершила минулий тиждень та місяць загалом із від'ємною динамікою. Зокрема, за тиждень бренди подешевшали на 0,3% та 1,7%, а за місяць – на 2,4% й 3,6% відповідно.

Яка ціна нафти

Нафта Brent зросла в ціні на 42 центи або 0,6%. Сировина торгується на рівні 73,12 долара за барель. На попередній торговій сесії бренд нафти впав до найнижчого рівня з грудня. Водночас американська сировина West Texas Intermediate подорожчала на 37 центів або 0,5%. Вартість чорного золота коливається на рівні 69,57 долара за барель.

Згідно з даними Bloomberg, актуальні ціни на нафту зупинилися на таких рівнях:

  • Ф'ючерси на нафту марки Brent коштують 73,57 долара за барель (+ 1,20%);
  • Контракти WTI торгуються за ціною 70 доларів за барель (+ 1,16%)

Часто саме комерційні банки першими реагують на головні виклики часу. Наприклад, з перших днів повномасштабного вторгнення Райффайзен Банк надав українцям 1,3 мільярда гривень допомоги, впроваджує соціальні ініціативи та працює на відновлення та розвиток економіки країни.

Теги за темою
США
Джерело матеріала
loader
loader