Росія вимушена платити за товари з Китаю по-новому: яку схему створили
Росія вимушена платити за товари з Китаю по-новому: яку схему створили

Росія вимушена платити за товари з Китаю по-новому: яку схему створили

Росіяни платять за китайські товари по-новому

Проблеми з банківськими переказами у Росії виникли після того, як у червні Міністерство фінансів США попередило китайські банки про ймовірність запровадження проти них вторинних санкцій, якщо вони будуть проводити фінансові операції з Росією. Крім того, кредитні організації більш ретельно проводять перевірку таких транзакцій.

Ситуація ускладнилася до такої міри, що тепер росіяни вимушені використовувати золото для оплати китайських товарів. Про це розповідають джерела, які обізнані з ситуацією. Аби провести оплату, росіяни мають реалізувати таку схему:

  • Спершу золото доставляють в Гонконг;
  • Потім дорогоцінний метал продають;
  • Уже отримані кошти потрібно покласти на рахунок у місцевому банку.

До того ж повідомляють, що працювати з платежами росіян погоджуються фінансові установи, які не мають глобального бізнесу. Це означає, що вони можуть не остерігатися вторинних санкцій. Проте такі банки мають застарілі IT-системи та недостатньо кваліфікований персонал. Це призводить до того, що Росія повинна наймати спеціальних кур'єрів, аби переправляти документи про перекази через державний кордон заради фізичної печатки і підпису китайських банкірів.

Теги за темою
Китай Гроші Банк
Джерело матеріала
loader
loader