5 способів, як додати трохи білку у свою вівсянку
5 способів, як додати трохи білку у свою вівсянку

5 способів, як додати трохи білку у свою вівсянку

Вівсянка є чудовим джерелом клітковини та поживних речовин. Однак саме з білком вона стане ще кориснішою, оскільки білок підтримує тривале відчуття ситості та сприяє відновленню м’язів і тканин.

Додайте до ранкової вівсяної каші білок, щоб поліпшити ситість та отримати більше сил та енергії впродовж дня. Які джерела білка покращують загальне здоров’я та допоможуть уникнути швидкого відчуття голоду, розповіли в Eat This, Not That

Молоко 

Для приготування вівсянки, замість води використовуйте молоко. Це дозволить додати більше білка та зробити кашу кремовою. Молоко надасть вашій вівсянці не тільки більшого смаку, але й значну кількість білка.

Грецький йогурт 

Додайте грецький йогурт до вашої вівсянки для підвищення її поживної цінності. Він додає білок, кальцій та пробіотики, корисні для здоров’я кісток та кишківника. Однак, щоб зберегти живі пробіотики, не нагрівайте йогурт вище 38°C.

Яйце або яєчний білок 

Якщо вам до вподоби солоні сніданки, спробуйте додати яйця до вівсяної каші. Яйця забезпечують високоякісний білок і важливі вітаміни, такі як В12 та холін. 

Кисломолочний сир 

Сир – це відмінна білкова добавка до вівсянки, яка підходить як для солоних, так і для солодких варіантів. Він містить казеїн, що повільно засвоюється, що може допомогти у рості м’язів та стимулювати метаболізм.

Горіхове масло та горіхи

Не бійтеся включати горіхи у свій раціон. Вони можуть допомогти контролювати апетит та підтримувати метаболізм завдяки своїм корисним властивостям. Додайте ложку горіхового масла або посипте вівсянку горіхами для додаткового смаку і білка. Це також допоможе створити хрустку текстуру.

РанішеOBOZ.UA розповів, які джерела білка краще уникати у своєму раціоні.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader
loader