Українцям видадуть гроші на купівлю дров та вугілля: хто та скільки отримає
Українцям видадуть гроші на купівлю дров та вугілля: хто та скільки отримає

Українцям видадуть гроші на купівлю дров та вугілля: хто та скільки отримає

В Україні мешканці прифронтових територій отримають гроші на придбання твердого палива.

Як передає "Хвиля", про це повідомив постійний представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі.

На останньому засіданні, яке відбулося у п'ятницю, уряд України ухвалив важливе рішення щодо підтримки мешканців прифронтових територій. Згідно з ним, уразливі категорії домогосподарств, які проживають у прифронтових громадах, отримають одноразову фінансову допомогу. Її розмір становитиме 21 тисячу гривень. Кошти призначені для придбання твердого палива, що особливо актуально напередодні холодної пори року.

"Затверджено Порядок надання одноразової грошової допомоги населенню протягом опалювального сезону 2024/25 року на придбання твердого пічного побутового палива", - йдеться у повідомленні.

Грошова допомога українцям
Грошова допомога українцям

Зокрема, одержувачами грошової допомоги на опалення є ті, що фактично проживають у Сумській, Харківській, Херсонській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Чернігівській областях у 10-кілометровій зоні від державного кордону з РФ або лінії зіткнення (на момент подання) заяви) та/або на територіях активних бойових дій, територіях можливих бойових дій, у житлових будинках, житлових приміщеннях, опалюваних твердим пічним побутовим паливом.

При цьому перелік територіальних громад (населених пунктів), мешканці яких можуть отримати грошову допомогу на опалення згідно з наведеними вище вимогами, визначається відповідними облдержадміністраціями (військовими адміністраціями).

Зверніть увагу, що грошова допомога на опалення одержувачам виплачується за рахунок коштів міжнародних організацій та становить 21 тисячу гривень на одне домогосподарство за весь опалювальний період 2024/25 року.

За словами Мельничука, програма грошової допомоги реалізується за фінансової підтримки УВКБ ООН. Очікується, що реалізація акту дозволить забезпечити потреби вразливих категорій населення прифронтових територій у побутовому паливі у зимовий період.

Нагадаємо, скільки років стажу потрібно для соціальної пенсії.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader