Оксамитовий сезон у Туреччині: найкращі курорти для осінньої відпустки
Оксамитовий сезон у Туреччині: найкращі курорти для осінньої відпустки

Оксамитовий сезон у Туреччині: найкращі курорти для осінньої відпустки

Літній період завершується, але це не означає, що можна забувати про відпочинок. Попри те, що спека стихає, море все одно залишається теплим. Куди відправитися у поїздку восени — читайте нижче.

Сіде 

Містечко розташовується на березі Середземного моря. Середня температура повітря з вересня по жовтень коливається від +23°С до +27°С.  

Тут переважають муніципальні пляжі. У західній частині провінції піщане дно та пологий вхід у воду, тому це ідеальне місце для сімей з дітьми. У східній є кам’янисті ділянки. До речі, обидва узбережжя мають відзнаку Блакитного прапора. 

Також неподалік міста знаходиться бухта Кумкой. Тут на туристів чекають розкішні готелі, багато зелені та широка берегова лінія. А ще за 20 хвилин їзди звідси розміщується курортна зона Чолакли, яка славиться сучасними чотири- та п’ятизірковими апартаментами. 

Обов’язково відвідайте Античний театр, який побудували ще у II столітті. У ньому свого часу могло перебувати понад 20 тисяч глядачів. У музеї Сіде зможете побачити колекцію давньогрецьких і давньоримських статуй, саркофагів та експонатів.

А ще рекомендуємо поїхати до водоспаду Манавгат, що знаходиться на однойменній річці. Його вода має бірюзові відтінки, тому нагадує справжній райський куточок. Майте на увазі, у суботу та неділю тут багато людей, тому для поїздки краще обирати будні.

У жовтні двомісний номер обійдеться приблизно у $234  за 5 ночей, сніданок і вечеря включені. Апартаменти-студіо коштуватимуть десь $327 для 2 дорослих. Авіапереліт з Варшави до аеропорту Анталії вартуватиме плюс-мінус $327 в обидві сторони.

Оксамитовий сезон у Туреччині: найкращі курорти для осінньої відпустки

Кемер 

Місто розташовується на південному узбережжі Туреччини, біля підніжжя Таврських гір. Середня температура повітря в оксамитовий сезон коливається від 23°С до 28°С. 

Що цікаво, завдяки гірській місцевості тут майже немає сильних та холодних вітрів. Практично вся берегова лінія вкрита галькою, за винятком зон біля елітних готелів. Сюди спеціально завезли золотистий пісок. Тому морська вода тут кришталево чиста, і навіть на глибині 10 метрів видно дно.

На міських пляжах можна орендувати парасольки та шезлонги. Також тут є безкоштовні туалети, душові кабінки та кімнати для переодягання. Доступна й оренда катамаранів та гідроциклів. Якщо подорожуєте з дітьми, краще прямуйте на узбережжя Moonlight. Тут довкола ростуть сосни та апельсинові дерева. А ще на території є дельфінарій та аквапарк.  

Обов’язково відвідайте каньйон Гьойнюк — ущелину протяжністю 14 кілометрів. Оскільки тут переважає мілководдя, мандрівники можуть пішки дослідити скелясті печери. Але, майте на увазі, щоб сюди потрапити, необхідно взяти на прокат спеціальне спорядження: міцні гумові чоботи, захисний шолом та рятувальний жилет.

Також радимо піднятися на гору Тахталидаг. На висоті 2300 метрів звели оглядовий майданчик, звідки відкривається неймовірний краєвид. Піднятися сюди можна канатною дорогою.

А ще поїдьте до стародавнього містечка Фаселіс, яке заснували у VII столітті до нашої ери. Тут можна оглянути кілька культурних пам’яток: храм, гробницю, амфітеатр та акведук.

Квитки з Варшави до найближчого аеропорту Анталії обійдуться орієнтовно у $229 в обидві сторони.У вересні вартість кімнати делюкс складатиме близько $437. У жовтні бюджетний двомісний номер за 450 метрів від пляжу коштуватиме приблизно $176, за 5 ночей. 

Оксамитовий сезон у Туреччині: найкращі курорти для осінньої відпустки

Белек

Курорт розміщується в Анталії на березі Середземного моря. Ще у 1984 році тут розпочався розвиток туризму. Середня температура повітря в оксамитовий сезон коливається від 20°С до 28°С.

Більшу частину берегової лінії займають п'ятизіркові готелі з широкими пляжами із золотистим піском. Вони ідеально підходять для сімейного відпочинку, оскільки тут пологий вхід у море. А ще тут ростуть соснові та евкаліптові ліси, які позитивно впливають на здоров’я. На узбережжі стоять шезлонги, парасольки та переодягальні. Також на сході та заході містечка є громадські прибережні смуги. Тут можна зайнятися віндсерфінгом та кайтбордингом.

Обов’язково відвідайте аквапарк Земля легенд. Для туристів доступні близько 115 атракцій. Тут є анімаційний центр для малечі, дельфінарій, зоопарк та акваріум. А ще поїдьте до печери Зейтін Таш. Тут зберігаються кристалічні сталактити, яким вже тисячі років. І, звісно, завітайте до ринку Кадріє, де можна придбати різні східні солодощі та сувеніри.

У листопаді авіапереліт обійдеться приблизно у $176 в обидві сторони. Стандартний двомісний номер коштуватиме орієнтовно $728 за 5 ночей. Напівлюкс біля берегової лінії вартуватиме десь $1 474.

Прямуйте назустріч новим враженням! 

Раніше OBOZ.UA розповідав про найкращі курорти Туреччини. 

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки! 

Джерело матеріала
loader
loader