В Офісі президента пояснили, як примусити росію до миру
В Офісі президента пояснили, як примусити росію до миру

В Офісі президента пояснили, як примусити росію до миру

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк наголосив, що примус росії до миру може базуватися на трьох речах. Москва має бачити, що з нею не хочуть спілкуватись, що вона має фінансові обмеження, поразки по полю бою, війну на власній території і не має друзів. Про це він сказав в інтерв'ю «24 каналу».

" Світ має перестати торгувати з росією. Просто перестаньте. Принаймні, запровадьте набагато жорсткіші санкції; запровадьте вторинні санкції проти країн, які є нейтральними й сьогодні заробляють на росії. Перестаньте передавати технології в обхід санкцій", – зазнаив радник голови ОП.

Він додав, що ключовим є те, аби інші країни нарешті прибрали з російського ринку свої компанії.

За словами Подоляка інструментом примусу є те, коли "олігархи в оточенні путіна, коли його безпосередні доходи суттєво падатимуть, коли вони не зможуть реалізуватись взагалі, і коли вони будуть обмежені у можливості пересувати свій капітал кудись". Це дуже вплине на внутрішньоелітні конфлікти в рф. А дефіцит грошей в федеральному бюджеті пришвидшуватиме соціальний розрив у країні.

"Люди бачитимуть, по-перше, війну на своїй території, а по-друге, що в кишенях нічого немає і що єдиний спосіб заробити – це підписати контракт на мільйон федеральних рублів. (…) Це єдиний спосіб отримати гроші, але ці гроші будуть на виплати, як заведено в росії – після смерті твоїм онукам. Це все впливатиме на соціальні стосунки. Отже: внутрішній елітний конфлікт, соціальний конфлікт – і це примус. Шляхом економіки, шляхом правильно побудованого економічного тиску, якого сьогодні немає", – пояснив радник голови ОП.

Другим складником примусу росії до миру він назвав Курську операцію. Вона продемонструвала, що за відсутності дефіциту Україна проводить набагато більше ефективних контрдій і набагато більше знищує ворожої техніки.

Подоляк зазначив, що політично та ідеологічно видно, що росія може і хоче воювати у світі. Але на своїй території країна-агресорка не має «червоних ліній». Тепер їй стало зрозуміло, скільки потрібно ресурсу, «щоб все це масштабувати».

"Щойно починається масштабування, з'являються дуже панічні настрої, розумієте, скільки людей починає втікати з лінії фронту? Усі вони повертаються до росії і ставлять певні питання. І це все, знову ж таки, додається до соціальних конфліктів, які вже спровоковані", – вказав радник керівника ОП.

В Офісі президента пояснили, як примусити росію до миру - Фото 1

varta1.com.ua: Новини

Ілона Мартинюк

Джерело матеріала
loader
loader