Така осіння страва допоможе зміцнити імунітет перед сезонними захворюваннями.
Оладки з кабачків і деруни – одні з найпопулярніших страв на українському столі. Та з часом вони можуть набридати, тому досвідчені господині не обмежуються лише картоплею та кабачками. Є простий і водночас вишуканий рецепт оладок з гарбузом та імбирем. Гарбузові оладки будуть не лише смачними, а ще й дуже корисними, тому цей рецепт точно стане справжнім осіннім хітом.
Яка користь гарбуза для здоров’я
Гарбуз – це потужне джерело клітковини, вітамінів групи В, А, С та Е, калію, магнію, кальцію та заліза. Також овоч містить антиоксидантні сполуки, які нівелюють хвороби серця, судин, кишківника та нервової системи. У гарбузі міститься достатня кількість білка, щоб позитивно впливати на м’язову тканину і попереджати наростання зайвого жиру.
А найпростіша страва, яку можна приготувати з цього корисного та смачного овоча – це оладки. Окрім гарбуза для приготування оладок знадобиться корінь імбиру, який посилить їхній смак. Гарбузові оладки стануть прекрасною альтернативою дерунам та кабачковим оладкам. Приготуйте такі оладки хоча б один раз, і ви напевно готуватимете їх постійно.
Який рецепт гарбузових оладок з імбиром
Інгредієнти:
- 200 грамів гарбуза;
- склянка білого борошна;
- 2 яйця;
- свіжий корінь імбиру;
- сіль та перець за смаком;
- оливкова чи соняшникова олія.
Спосіб приготування:
- Очистіть гарбуз, поріжте на шматки та натріть на крупній терці.
- Додайте яйця, потім борошно, сіль, перець і трохи тертого імбиру. Все ретельно перемішайте.
- Нагрійте олію на сковороді і викладіть смажитися оладки. Обсмажуйте їх по 3-4 хвилини з обох боків до рум’яної скориночки.
- Після обсмажування викладіть оладки на паперовий рушник чи серветки, щоб стекла зайва олія.
- Гарбузові оладки найкраще смакуватимуть зі сметаною та салатом із помідорів й огірків.
90% українців неправильно використовують нижній ящик в холодильнику: що там можна зберігати