Смітанник Зебра не вимагає випічки, а смак нагадає морозиво пломбір, тому насолода точно підійде як десерт дітям, розповідає кулінар та фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти (на форму 21 см):
- 250 г шоколадного печива
- 125 г вершкового масла
- 25 г желатину
- 100 мл молока (для желатину)
- 500 г сметани
- 300 мл згущеного молока
- 250 мл вершків (33-36% жирності)
- 40 г какао-порошку
Приготування:
Подрібніть шоколадне печиво в крихту і змішайте з розтопленим вершковим маслом. Викладіть масу у форму, застелену пергаментом, і утрамбуйте, щоб одержати щільний корж. Помістіть у холодильник для охолодження.
Залийте желатин холодним молоком і залиште для набухання. В одній мисці змішайте сметану та згущене молоко. В окремій мисці збийте холодні вершки до м'яких піків.
Розтопіть набряклий желатин на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додайте розтоплений желатин у суміш сметани та хгущеного молока, добре перемішайте вінчиком. Потім обережно введіть збиті вершки в суміш, перемішуючи лопаткою. Розділіть отриману масу на дві частини.
В одну частину маси додайте какао-порошок і ретельно перемішайте.
Вилийте частину маси з какао на корж, що остигнув, потім частину сметанну. Продовжуйте чергувати маси до повного використання. За бажанням, можете зробити якийсь акуратний малюнок.
Останні новини України:
З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт.
Смачний сніданок за 15 хвилин: фіналістка "Майстер Шеф" поділилася простим рецептом.
Секрет смачних та соковитих відбивних: шеф-кухар дав простий рецепт маринаду.