Деякі господині мають певні секрети щодо зберігання хліба та хлібобулочних виробів, пише 24 Канал з посиланням на Mirror. За словами експертки Кайлін Олсон, яка розповідає різноманітні лайфхаки, найкраще зберігати хліб в холодильнику. Цей секрет допомагає їй зберігати хліб тижнями.
Спочатку загорніть продукт у пергаментний папір, потім покладіть його до герметичного пакета і туго зав’яжіть. Таким чином ви зможете захистити хліб від вбирання сторонніх запахів.
Для того, щоб він був смачний, треба лише витягнути його незадовго до споживання, щоб він набув кімнатної температури й перестав бути холодним.
Хліб може зберігатися в холодильнику набагато довше / Фото Pexels
Кекси та рогалики теж можна тримати в холодильнику, інакше вони перестануть бути свіжими вже через 2 – 3 дні. Окрім того, будь-які хлібобулочні вироби можна тримати в холодному місці. Смак вони не втратять, але автоматично довше простоять.
Жінка розповіла, що хліб на заквасці вона тримає в холодильнику понад 2 місяці й він навіть не почав пліснявіти.
Також хліб часто тримають у морозилці. До прикладу, якщо ви купили велику буханку хліба, то можете розрізати її на кілька частин й витягати з морозилки маленький шматок, який з’їсте за один день. Добре зберігається й швидко розморожується порізаний хліб. Якщо ж вам треба, щоб хліб швидко розморозився, тоді можете його ненадовго поставити у мікрохвильовку.