Журналів "від руки" стане менше: в ЗСУ спростили облік військового майна
Журналів "від руки" стане менше: в ЗСУ спростили облік військового майна

Журналів "від руки" стане менше: в ЗСУ спростили облік військового майна

Міністерство оборони України продовжує цифровізацію української армії та внесло ключові зміни у три накази щодо обліку військового майна. Вони скасовують цілу низку бюрократичних норм, а також зменшують кількість паперової роботи – значну її частину тепер можна буде виконувати у цифровому форматі.

Про це повідомила пресслужба українського оборонного відомства. Зазначається, що внесено зміни у накази №232, №300 та №440, які стосуються військового обліку майна.

У Міноборони розповіли, що внесені зміни пришвидшать внутрішні процеси, заощадять час на службу та полегшать роботу військовим.

У багатьох країнах вже давно застосовують цифрові інструменти для ведення обліку, тоді як українські військові ведуть журнали "від руки".

"Нові зміни у накази Міністерства оборони надалі звільняють нас від паперової та повільної армії", – наголосила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко.

Що змінилося:

- скасовано 16 неінформативних паперових книг і журналів, таких, як книги обліку руху осіб, що харчуються, чи журнал обліку мила;

- скасовано стелажні ярлики та штабельні картки для більшості складів;

 - текст атестатів на харчування та майно військовослужбовців можна буде набрати на комп'ютері та видрукувати. Раніше це були  бланки суворої звітності, які писались від руки при переміщеннях військових;

- скасовуються комісії для приймання-передачі військового майна;

 - скасовується звірка і ведення журналів результатів звірки обліку військового майна між військовими частинами і органами військового управління, що працюють у інформаційно-комунікаційних системах. Цими даними можна буде обмінюватися у цифровому вигляді.

- дозволяється використовувати кваліфіковані електронні підписи та печатки при оформленні первинних документів та веденні обліку військового майна.

Нагадаємо, в Міноборони також запровадили цифровізацію процесу замовлення харчових продуктів для військових, дозволивши використовувати кваліфікований електронний підпис замість паперових документів. Нововведення спрощує документообіг і підвищує ефективність тилового забезпечення ЗСУ.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент України Володимир Зеленський підписав закон про спрощення процедури списання військового майна. Ці зміни окреслюють особливості процедури списання військового майна під час дії воєнного стану.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader