Олександр Усик зізнався до якої церкви ходить сьогодні
Олександр Усик зізнався до якої церкви ходить сьогодні

Олександр Усик зізнався до якої церкви ходить сьогодні

Олександр Усик — релігійна людина. Саме через своє віросповідання та різкі відповіді щодо релігійних приналежностей боксер фігурував у скандалах.

37-річний український боксер Олександр Усик розповів, чи змінились його релігійні приналежності, які були у 2023 році, коли він заявив, що залишається вірним УПЦ Московського патріархату з митрополитом Онуфрієм. Свій погляд на релігію боксер висловив в інтерв’ю NV.

Зокрема, журналістка запитала, чи перейшов Олександр Усик з української православної церкви московського патріархату і чи трансформувалася його релігійна приналежність за ці роки, поки в Україні триває війна.

"У мене питають за це люди, які ніколи в житті не були на ранковій службі, як мені відповісти людині, яка не знає жодної молитви, чи не був жодний раз на літургії? Я православний християнин. І крапка. Я ходжу в українську православну церкву. Московського патріархату у нас немає, документально. Хай покажуть, де документально є московський патріархат. У церкві люди. А ми падкі люди. Не можна всіх в одну гребінку збирати. Я ще раз кажу, я вірю Богу. Я ходжу спасаюсь в цю церкву і буду продовжувати це робити. Я православний християнин", — пояснив боксер.

Зауважимо, що у серпні 2024 року Верховна Рада заборонила РПЦ в Україні. Однак у січні 2023 року боксер заявив, що продовжує бути вірним УПЦ та митрополиту Онуфрію, але хоче, аби церква позбулася "негідників", які у ній є.

"Багато питань щодо того, що я зрадник своєї церкви, віри та Господа Бога. Багато людей просять мене, щоб я сказав слово. Я продовжую бути вірним Українській православній церкві та митрополиту Онуфрію. І ще: я хочу, щоб наша УПЦ очистилася від тих негідників, які у ній є. Це не батюшки, а ті люди, які приїхали працювати за командою ворога – Російської Федерації",- заявив Усик.

Нагадаємо, раніше ми писали, що репер Ярмаквисловився про Василя Ломаченка та Олександра Усика.

Крім цього, Фокус писав, що дружина Олександра Усика впершепоказала обличчя наймолодшої доньки боксера.

Теги за темою
Олександр Усик
Джерело матеріала
loader
loader