Microsoft випустить для тестувальників функцію пошуку Windows Recall AI
Microsoft випустить для тестувальників функцію пошуку Windows Recall AI

Microsoft випустить для тестувальників функцію пошуку Windows Recall AI

Microsoftповідомила, що випустить свою суперечливу функцію пошуку штучного інтелекту Recall для тестування користувачами Windows, починаючи з жовтня.

Recall робить скріншоти активності на екрані, щоб люди могли шукати інформацію, яку вони бачили раніше. Дослідники безпеки швидко висловили занепокоєння щодо ризиків автоматичного захоплення зображень Windows без згоди користувачів. Дослідники випустили програмне забезпечення з відкритим кодом, яке показує, як особиста інформація може стати легко доступною для зловмисників. У червні корпорація Майкрософт відповіла, що Recall буде вимкнено за замовчуванням . Він також зобов’язався покращити безпеку цієї функції.

Microsoft не вказала терміни ширшого випуску для комп’ютерів Windows, які відповідають системним вимогам для функції Recall, яку компанія називає Copilot+ PCs. Корпорація Майкрософт представила цей новий клас ПК з Windows від різних виробників пристроїв, які можуть запускати робочі навантаження ШІ, і продемонструвала роботу Recall на них на заході в травні .

Корпоративний віце-президент Microsoft із Windows і пристроїв Паван Давулурі розповідає про Recall під час брифінгу Microsoft 20 травня в Редмонді, штат Вашингтон, 20 травня 2024 року.
Джейсон Редмонд | Afp | Getty Images

Виробники пристроїв прагнуть показати, що люди можуть запускати моделі штучного інтелекту на своїх локальних ПК, а не покладатися на хмарні сервери OpenAI або інших компаній для обслуговування своїх запитів. Яблуковипустила MacBook, які можуть запускати моделі ШІ, а найновіший Surface Pro від Microsoft – це ПК Copilot+, який також може запускати локальний ШІ.

Час для широкого випуску Recall може бути критичним. Споживачі можуть бути більш зацікавлені в покупці нових комп’ютерів під час святкового сезону, якщо до того часу Microsoft запровадить Recall на всіх пристроях, які його підтримують.

« Прагнувши забезпечити клієнтам надійну та безпечну функцію Recall (попередній перегляд) на ПК Copilot+, ми ділимося оновленням, згідно з яким Recall стане доступним для інсайдерів Windows, починаючи з жовтня», — йдеться в оновленні Microsoft у середу до червневої публікації в блозі. . «Як повідомлялося раніше 13 червня, ми відкоригували наш підхід до випуску, щоб використати цінний досвід нашої спільноти Windows Insider, перш ніж зробити Recall доступним для всіх ПК Copilot+».

Безпека стала вищим пріоритетом для рядових інженерів Microsoft. У поточному фінансовому році, який розпочався 1 липня, компанія оцінюватиме внесок у кібербезпеку в оглядах співробітників, які враховуватимуться в оплаті праці. Компанія пообіцяла оновити процеси безпеки після того, як у квітневому звіті Міністерства внутрішньої безпеки про злам Китаєм облікових записів електронної пошти урядовців США на базі Microsoft викликав кілька занепокоєнь.

«Ми продовжуємо віддавати пріоритет безпеці понад усе», — сказав аналітикам генеральний директор Microsoft Сатья Наделла під час телефонної конференції в липні.

Джерело матеріала
loader
loader