Ідеально до білого вина: запечені мідії із камамбером за 10 хвилин
Ідеально до білого вина: запечені мідії із камамбером за 10 хвилин

Ідеально до білого вина: запечені мідії із камамбером за 10 хвилин

Мідії не тільки дуже смачні та прості у приготуванні, але ще й дуже корисні. Фахівці стверджують, що у мідіях міститься величезна кількість вітамінів, зокрема А, С, D, РР, Е та група В. Корисних мінералів у мідіях також дуже багато: кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо – цей перелік далеко не повний. Варто зазначити, що мідії містять мінімум жирів. Вони низькокалорійні, проте при цьому чудово насичують. Це означає, що їх можна і потрібно вживати людям, що борються із зайвою вагою або просто стежать за своєю фігурою.

Як смачно приготувати мідії

Кулінар поділився в Instagram рецептом смачних мідій з камамбером, чилі, часником та пармезаном.

Рецепт страви

Інгредієнти:

  • Мідії у стулках 1 кг

Додатково:

  • Камамбер 1 шт 250 г
  • Пармезан 5 ст.л
  • Петрушка пучок
  • Сіль та перець за смаком
  • Чилі пластівці 1/2 ч.л
  • Часник 3 зуб.

Спосіб приготування:

1. Всі інгредієнти змішайте між собою в однорідну масу і сформуйте кульки.

2. Мідії розморозьте в холодній воді, очистіть від водоростевої ніжки та наявності піску, і на кожну викладіть по одній-дві кульки в залежності від розміру мідії, і трохи притисніть.

Приготування страви

3. Готуйте в духовці 10 хвилин при 200°С.

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Мідії на сковороді
  • Мідії у вершковому соусі
  • Мідії у вершковому соусі з сиром
Джерело матеріала
loader