Мідії не тільки дуже смачні та прості у приготуванні, але ще й дуже корисні. Фахівці стверджують, що у мідіях міститься величезна кількість вітамінів, зокрема А, С, D, РР, Е та група В. Корисних мінералів у мідіях також дуже багато: кальцій, фосфор, магній, натрій, залізо – цей перелік далеко не повний. Варто зазначити, що мідії містять мінімум жирів. Вони низькокалорійні, проте при цьому чудово насичують. Це означає, що їх можна і потрібно вживати людям, що борються із зайвою вагою або просто стежать за своєю фігурою.
Кулінар поділився в Instagram рецептом смачних мідій з камамбером, чилі, часником та пармезаном.
Інгредієнти:
- Мідії у стулках 1 кг
Додатково:
- Камамбер 1 шт 250 г
- Пармезан 5 ст.л
- Петрушка пучок
- Сіль та перець за смаком
- Чилі пластівці 1/2 ч.л
- Часник 3 зуб.
Спосіб приготування:
1. Всі інгредієнти змішайте між собою в однорідну масу і сформуйте кульки.
2. Мідії розморозьте в холодній воді, очистіть від водоростевої ніжки та наявності піску, і на кожну викладіть по одній-дві кульки в залежності від розміру мідії, і трохи притисніть.
3. Готуйте в духовці 10 хвилин при 200°С.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мідії на сковороді
- Мідії у вершковому соусі
- Мідії у вершковому соусі з сиром