Більшість людей вважає, що мед може стати чудовою альтернативою цукру в чаї. Однак насправді додавання цього продукту до окропу може мати численні негативні наслідки. Про це повідомляє ТСН, пише agronews.ua.
Зокрема, варто звернути увагу на такі:
- втрата корисних властивостей – коли мед нагрівається до певної температури, в ньому знищуються ферменти й вітаміни;
- поява алергічних реакцій – у деяких людей може бути алергія на мед, а це може призвести до доволі серйозних наслідків;
- змінюються смакові якості – мед вирізняється унікальним смаком, він може заглушити або взагалі змінити смак чаю;
- має вплив на смаки – через гарячий чай змінюється і сам смак меду, через що продукт стає менш приємним до вживання.
Що можна додати до чаю замість меду, якщо ви не хочете кидати цукор? Найкращими альтернативами є стевія, безцукрові підсолоджувачі на основі ксиліту чи еритролу, кокосовий цукор або сироп агави.
Мед стане чудовим доповненням до багатьох страв, однак до гарячого чаю його краще все ж не додавати. Мед краще використовувати в холодному вигляді або класти вже в напій, який охолонув. Тоді всі його корисні властивості будуть збережені.
Перегляди: 0