![У світі рекордно впали ціни на цукор: у чому головна причина](https://thumbor.my.ua/TtM5Ewh3xSj64lXiMmfkCPOsQXo=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ffa91af6b0b83ec72a142db4997d7d9f1.jpg)
У світі рекордно впали ціни на цукор: у чому головна причина
Головні причини здорожчання цукру
Одна з найголовніших причин росту цін – високі темпи переробки цукрової тростини у Бразилії, що може призвести до зростання пропозиції продукту на ринку. Західне видання повідомляє, що виробництво цукру в Бразилії у січні-липні вийшло на показники, що випереджають темпи минулого року, хоча у другій половині місяця продуктивність знизилася.
Аналітики наголошують: зранку 20 серпня вартість необробленого цукру на Нью-Йоркській біржі впала на 2,6% – до 17,56 цента за фунт. Водночас вартість білого цукру на біржі в Лондоні знизилася на 2%.
Утім, у виданні вказують, що є й ті, хто налаштований скептично щодо того, що відбувається. Так, за словами керуючого директора міжнародної компанії, яка допомагає інвесторам і трейдерам здійснювати угоди з різними фінансовими інструментами Paragon Global Markets Майкла Дугала, учасники ринку недооцінюють можливий негативний вплив поганої погоди на бразильський урожай.
Оскільки температура в Бразилії зростає, а сильних дощів не буде, я думаю, що кошти просто слідують імпульсу та ігнорують потенційні небезпеки другої половини бразильського врожаю,
– говорить він.
Виробництво цукру в Бразилії з початку року по липень випереджає минулорічні темпи, але продуктивність знизилася в другій половині місяця через суху погоду, згідно зі звітом промислової групи Unica наприкінці минулого тижня. Ринок очікує "певний спад у бразильському виробництві", пишуть аналітики ADM Investor Services у своїй записці в понеділок.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)