ТОП 7 стабілізаторів для смартфона у 2024 році: обираємо кращу модель
ТОП 7 стабілізаторів для смартфона у 2024 році: обираємо кращу модель

ТОП 7 стабілізаторів для смартфона у 2024 році: обираємо кращу модель

Соціальні мережі посприяли збільшенню популярності відеоконтенту, а оскільки смартфони завжди під рукою, то й знімання відбуваються з їх допомогою. Разом з тим зріс попит і на стабілізатори, які допомагають створювати якісні та плавні відео. Навіть якщо ви як власник iPhone готуєтесь кинути в автора помідор, бо смартфон й сам вже дає плавну картинку, то заперечу — стабілізатор все одно розширює творчі можливості відеокреатора.

Відключайте рекламу - підтримуйте ITC! ТОП 7 стабілізаторів для смартфона у 2024 році: обираємо кращу модель - Фото 1

З різними режимами фільмування аксесуар додає смартфону нових функцій, тому навіть аматорські ролики зі стабом виглядають професійніше. У 2024 році ринок стабілізаторів пропонує широкий вибір моделей, але у цій статті ми розглянемо добірку із семи найпопулярніших варіантів, які, на нашу думку, варто придбати цього року.

Зміст

  • 1 Як вибрати стабілізатор?
  • 2 Популярні моделі стабілізаторів для смартфона у 2024 році
    • 2.1 DJI Osmo Mobile 6
    • 2.2 Zhiyun Smooth-5S
    • 2.3 Hohem iSteady XE KIT
    • 2.4 FeiYu Tech Vimble 3SE
    • 2.5 Insta360 Flow
    • 2.6 MOZA Mini-MX
  • 3 Rollei Steady Butler Mobile 3 SE
  • 4 Загальні поради

Як вибрати стабілізатор?

Вибираючи стабілізатор для свого смартфона, варто звернути увагу на кілька ключових параметрів. Почати варто з сумісності — стабілізатор має витримувати смартфон за вагою та вміщати його розміри. Власники великих iPhone Max неодноразово зіштовхувались з тим, що їх смартфони заважкі для стабілізаторів або автомобільних тримачів. Тому коли вийшло четверте покоління DJI Osmo Mobile з магнітним кріпленням, виробник багато наголошував на надійності такого рішення, адже користувачів турбував магніт і як він утримає смартфон в русі.

Наступним параметром дослідіть ємність батареї пристрою. Саме фільмування може тривати довгий час і стабілізатор точно захочеться взяти в подорож, де не завжди буде змога його зарядити. Інколи стаби підтримують функцію повербанка, тому підзарядять сам смартфон за необхідності.

Найцікавіше з характеристики пристрою — підтримка різних режимів знімання. Більшість стабілізаторів мають стандартні режими, такі як панорамування, таймлапс, гіперлапс, слоумо. Набір доступних режимів може змінюватись залежно від моделі, але чим більше варіантів, тим краще для користувача. Крім того, програмне забезпечення теж важливе — у додатку стабілізатора можна знайти не тільки режими, але й додаткові функції для швидкого редагування, монтажу або публікації контенту.

Для користувача також важливо врахувати ергономічність моделі. Наприклад, вага та габарити пристрою впливають на сценарії використання, адже не хочеться, щоб стаб займав цілу сумку, якщо ми говоримо про мобільну зйомку. Радимо обирати компактніші варіанти, з якісною збіркою та вбудованими триногами, щоб можна було швидко поставити стабілізатор на землю.

Популярні моделі стабілізаторів для смартфона у 2024 році

DJI Osmo Mobile 6

ТОП 7 стабілізаторів для смартфона у 2024 році: обираємо кращу модель - Фото 2

Одними з найвідоміших стабів на ринку завжди були пристрої від DJI. Професійні відеографи часто користуються їх старшими братами Ronin для стабілізації камер, а от серія Osmo Mobile створена для мобільної зйомки зі смартфонів. Найновіша версія DJI Osmo Mobile 6 — це класичний представник сімейства DJI стабілізаторів, з фірмовим дизайном, прокачаним застосунком і багатим вибором режимів. Підтримується технологія ActiveTrack, яка відстежує обʼєкт фільмування, режим FPV (слідування всіх осей підвісу за рухом корпусу), SpinShot (динамічні кадри в русі), Timelapse, Motionlapse і Hyperlapse, динамічний зум Move In і Move Out.

Загалом, погратися для знімання контенту буде з чим, а ролики справді стануть цікавішими. Однак, Osmo Mobile 6 як продукт від відомого бренду має й додаткові фішки, наприклад триногу в комплекті, вбудовану телескопічну ручку та підтримку синхронізації з Apple Watch (годинник слугуватиме дистанційним пультом керування). Все разом перетворює Osmo Mobile 6 на повноцінний інструмент для зйомки, він швидко запускається, дозволяє керувати пристроєм та одним коліщатком масштабувати зображення. І головне, Osmo Mobile 6 підходить для габаритних моделей як Galaxy Z Flip 4 або ж iPhone 15 Pro Max. Перевірити свій смартфон на сумісність можете тут.

Компактність і складана конструкція моделі гарно підійде для мандрівників, автономність моделі становить 6.4 години на одному заряді. Ціна на Osmo Mobile 6 стартує з 6400 гривень, а максимально на ринку просять 11 тис. гривень.

Zhiyun Smooth-5S

Zhiyun Smooth-5S

Не меншою популярністю на ринку користуються стабілізатори від Zhiyun. Модель Smooth-5S має продуманий дизайн для управління однією рукою, але в конструкції передбачений затискач, а не магнітне кріплення як у попередньої моделі. Затискач зроблений таким чином, щоб на смартфон можна було кріпити додаткові обʼєктиви або лінзи, а винесені на ручку механічні кнопки пришвидшують керування камерою однією рукою.

Особливість моделі полягає у вбудованій підсвітці — лампа встановлена одразу на осі нахилу, тому допоможе знімати, навіть в умовах слабкого освітлення. У комплектації Combo до цієї моделі можна додатково придбати дві магнітних лампи, триногу та світлофільтри. Перевагою Smooth-5S також виступає й витривалий час роботи (24 год), а також підтримка функції Power Bank для інших гаджетів.

Режимів фільмування у Smooth-5S трішки менше, ніж в моделі від DJI, але доступні базові режими панорамування, слоумо, Dolly zoom, Vortex (обертання на 360°) та інші. У фірмових застосунках ZY Cami і StaCam підготовлені шаблони для знімання з використанням штучного інтелекту, а також доступний режим для проведення прямих трансляцій і швидкого редагування контенту.

Ціна на Smooth-5S доступніша від конкурента, адже варіюється від 6 до 8 тис. гривень.

Hohem iSteady XE KIT

iSteady XE Kit

Hohem iSteady XE Kit — це легкий стабілізатор, який адаптований для зручної знімання від першого обличчя та влогів. Працює спільно з фірмовим застосунком Hohem Pro і пропонує багато інструментів для фільмування: відстеження обличчя та обʼєкта, таймлапс, панорамування, Dolly zoom. Версія Kit передбачає в комплекті триногу та магнітну підсвітку. Затискач витримає смартфон вагою до 280 г і шириною корпуса від 50 до 90 мм, з товщиною до 11 мм.

Витривалість моделі становить 8 годин, але цей стаб підтримує швидку зарядку для відновлення енергії. У комплекті також передбачений чохол для аксесуарів, а тому взяти пристрій з собою в дорогу не стане проблемою.

Ціна на iSteady XE Kit одна з найдоступніших — від 3000 гривень.

FeiYu Tech Vimble 3SE

FeiYu Tech Vimble 3SE

FeiYu Tech Vimble 3SE — один з найкомпактніших варіантів, який легко поміститься в жіночий клатч. Може інтелектуально ідентифікувати різноманітні сцени, а також відстежувати об’єкти. Швидко перемикається з горизонтального формату на вертикальний, а тому стане ідеальним інструментом для знімання у різні соціальні мережі.

Поставляється з триногою, тому підійде для фільмування влогів, а телескопічна ручка допоможе захопити якомога більше деталей в кадр. Працює в парі з фірмовим застосунком FEIYU ON, в якому функції AI покращують відстеження різних обʼєктів, навіть в динамічних умовах. Підтримує кілька режимів знімання: панорамування, гіперлапс, Dolly zoom.

Здатний витримувати навантаження до 260 г, автономність становить до 10 год. Вартість такої моделі варіюється від 4 до 6 тис. гривень.

Insta360 Flow

Insta360 Flow

Цікава новинка на ринку — стабілізатор Insta360 Flow. Це інтелектуальний пристрій, для смартфонів вагою до 300 г. Поєднує функції 3-осьової стабілізації та інноваційні можливості для створення контенту. Система Deep Track 3.0 працює трекером обʼєкта, тому спрощує фільмування в активному русі, а режими панорамного стеження чи симуляції FPV дозволять отримати несподівані ефекти під час фільмування.

Також в Insta360 Flow реалізована можливість здійснення 360-градусних фото. Flow зробить імерсивну панораму у форматі 360°, 240°, 180° або 3×3, а готовий результат буде нагадувати знімання з легендарної панорамної камери бренду. Відмінним від інших моделей є і керування стабілізатором — коліщатко Smart Wheel дозволяє робити всі рухи лише одним великим пальцем, а для ще більшої гнучкості доступне керування жестами. Для зйомки влогів також корисним буде наявність вбудованої триноги.

Акумулятор на 2900 мАг забезпечує до 12 годин роботи стабілізатора, крім того, Insta360 Flow можна використовувати як павербанк, підзаряджаючи інші пристрої під час роботи. Ціна на Insta360 Flow стартує від 7 тис. гривень.

MOZA Mini-MX

MOZA Mini-MX

У простішому класі пристроїв можна знайти й таку модель від бренду MOZA — Mini-MX є портативним рішенням, яке легко поміщається у рюкзак або навіть кишеню. Стабілізатор підтримує знімання в горизонтальному і вертикальному режимах, а також оснащується триногою, що робить його ідеальним для самостійного створення контенту для соціальних мереж.

Завдяки алгоритму Deep Red забезпечує плавні рухи навіть під час активного фільмування, а технологія активного відстежування допоможе не проґавити класний момент. MOZA Mini-MX також пропонує тривалу автономність до 20 годин завдяки ємному акумулятору, а в фірмовому застосунку MOZA Genue зібрані які інструменти для знімання, так і редагування контенту. У цій моделі доступне керування жестами, що спростить фільмування влога, а також підтримується timelapse, селфі, спортивний режим, автопанорама, Dolly zoom.

Стабілізатор витримає смартфон вагою до 280 г, а купити його можна за ціною від 3 700 до 5 300 гривень.

Rollei Steady Butler Mobile 3 SE

ТОП 7 стабілізаторів для смартфона у 2024 році: обираємо кращу модель - Фото 8

Rollei Steady Butler Mobile 3 SE — це найгарячіша новинка на ринку, яка є наступником відомої моделі від бренду Rollei. Цей інноваційний пристрій з тривісною стабілізацією отримав більш зручне кріплення, з якого можна швидко зняти смартфон для відповіді на дзвінок та миттєвого продовження знімання. Підтримуються інтелектуальні функції, такі як автоматичне стеження за об’єктами, режими для панорамних знімків, таймлапсів і гіперлапсів.

Компактний і легкий дизайн дозволяє легко носити стабілізатор з собою, а сам він витримує навантаження до 280 г. Конструкція складана, присутня комплектна тринога. Хоч автономність пристрою становить лише 5 годин, модель підтримує швидку зарядку, яка за 5 хвилин наділяє стабілізатор енергією на півгодинну роботу. Вартість моделі очікується від 3 500 гривень.

Загальні поради

Який би ви стабілізатор не обрали для себе, варто знати про невеликі нюанси, які допоможуть працювати пристрою правильно. У першу чергу, будь-який стабілізатор варто відкалібрувати — це важливий етап для забезпечення максимально плавної та стабільного фільмування. У деяких моделях, наприклад DJI Osmo Mobile, перед початком роботи стабілізатор автоматично вимагатиме виконати процес налаштування, який складається з кількох етапів:

  • Рівне розміщення смартфона на тримачі стабілізатора;
  • Відрегулювання положення смартфона для максимального балансування;
  • Запуск калібрування у застосунку або окремою кнопкою;
  • Перевірка плавності руху всіх осей.

Річ у тім, що калібрування варто проводити при кожній зміні смартфона або встановлення на нього додаткового обладнання чи аксесуарів. Калібрування необхідне для точної роботи стабілізатора, а тому перед тривалим зніманням краще зробити його повторно.

І як і з будь-якими іншими гаджетами варто не забувати оновлювати програмне забезпечення стабілізатора. Оскільки це не простий штатив, а пристрій з підтримкою багатьох інтелектуальних функцій, нова прошивка здатна виправити не тільки програмні помилки, а й додати нових фіч.

Джерело матеріала
loader
loader