Покращує роботу організму та запобігає розвитку раку: які корисні властивості тофу
Покращує роботу організму та запобігає розвитку раку: які корисні властивості тофу

Покращує роботу організму та запобігає розвитку раку: які корисні властивості тофу

Регулярне вживання тофу має безліч переваг для організму, особливо якщо час від часу замінювати ним м'ясо. Ба більше, тофу – це універсальний продукт, який варто додавати у сніданкові страви або до смузі під час перекусів.

Нижче розглянемо чотири можливі позитивні зміни у вашому організмі, якщо ви регулярно вживаєте тофу. Більше про це пише eatthis.com.

Сприяє зниженню ризику серцевих захворювань

Якщо ваш ранковий прийом їжі зазвичай складається з бекону, ковбасок і яєць, спробуйте замінити їх скремблом із тофу. Така заміна може значно вплинути на рівень вашого холестерину. Причина полягає в тому, що тофу не містить холестерину, на відміну від тваринного білка. М'ясо багате на насичені жири, які підвищують рівень "поганого" холестерину ЛПНЩ і збільшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Тофу ж, навпаки, сприяє зниженню цих ризиків.

Зменшує розвиток діабету 2 типу

Наукові дослідження демонструють, що ізофлавони сої – сполуки, які містяться в тофу та інших соєвих продуктах, можуть допомагати регулювати рівень цукру в крові. Для людей із діабетом 2 типу або переддіабетичним станом, підтримка стабільного рівня глюкози є надзвичайно важливою. Дослідження, проведене у 2020 році, підтвердило, що споживання тофу та соєвих білків було пов'язане зі зниженням ризику діабету 2 типу у більш ніж 560 000 осіб.

Захищає від певних видів раку

Численні наукові дослідження підтверджують, що регулярне вживання тофу може знизити ризик розвитку деяких видів раку. Наприклад, згідно з двома оглядовими дослідженнями, чоловіки, які регулярно споживали тофу, мали на 32-51% менший ризик розвитку раку простати. Інше дослідження показало, що високий рівень споживання сої та тофу знижує ризик раку шлунка у жінок на 59%.

Запобігання втраті кісткової маси

Тофу є повноцінним білком, оскільки містить усі дев'ять незамінних амінокислот. Одна порція (приблизно 85 грамів) містить 8 грамів білка і забезпечує 15% від рекомендованої добової норми кальцію. Наукові дані також вказують, що щоденне споживання приблизно 80 міліграмів ізофлавонів сої може допомогти запобігти втраті кісткової маси. Для порівняння, одна порція тофу містить близько 20 міліграмів цих корисних речовин.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що включає в себе рослинна дієта.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram та Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

disclaimer_icon

Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.

Джерело матеріала
loader