Сливове варення "Східна казка": як варити, щоб було густе і не пригорало
Сливове варення "Східна казка": як варити, щоб було густе і не пригорало

Сливове варення "Східна казка": як варити, щоб було густе і не пригорало

Варення зі слив – одне з найулюбленіших в мільйонів людей, адже воно не тільки дуже смачне, але й надзвичайно ароматне. А багато хто вважає, що сливове варення ще й в рази смачніше, ніж сам свіжий фрукт і є чудовим десертом.

Фудблогерка Інна Ключник в Instagram розповіла, як приготувати сливове варення "Східна казка", що ідеально смакуватиме з багетом, або доповнить будь-який пиріг. Вона також розкрила секрет, щоб робити, аби воно не пригорало и було густе.

Сливове варення ''Східна казка'': як варити, щоб було густе і не пригорало

Інгредієнти

  • Сливи з кісточками – 2 кг
  • Лимон – 200 гр
  • Апельсин – 300 гр
  • Цукор – 1700 гр
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Гвоздика – 1 ч.л.

Спосіб приготування

1.Сливи промиваємо та складаємо у каструлю разом з кісточками. Додаємо 50 мл води та варимо протягом 20 хвилин.

Сливове варення ''Східна казка'': як варити, щоб було густе і не пригорало

2. Перетираємо через сито, відділяючи кісточки.

3. 1 великий лимон та 1 великий апельсин нарізаємо та додаємо до слив та перебиваємо блендером.

Сливове варення ''Східна казка'': як варити, щоб було густе і не пригорало

4. Додаємо цукор та спеції. Перемішуємо та варимо протягом 10 хвилин.

Сливове варення ''Східна казка'': як варити, щоб було густе і не пригорало

5. Наповнюємо стерилізовані банки, закриваємо кришками, перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.

На OBOZ.UA є й інші рецепти варення:

  • Варення з інжиру
  • Варення з м’яти
  • Варення з кульбаб
Джерело матеріала
loader
loader