Варення зі слив – одне з найулюбленіших в мільйонів людей, адже воно не тільки дуже смачне, але й надзвичайно ароматне. А багато хто вважає, що сливове варення ще й в рази смачніше, ніж сам свіжий фрукт і є чудовим десертом.
Фудблогерка Інна Ключник в Instagram розповіла, як приготувати сливове варення "Східна казка", що ідеально смакуватиме з багетом, або доповнить будь-який пиріг. Вона також розкрила секрет, щоб робити, аби воно не пригорало и було густе.
Інгредієнти
- Сливи з кісточками – 2 кг
- Лимон – 200 гр
- Апельсин – 300 гр
- Цукор – 1700 гр
- Кориця – 1 ч.л.
- Гвоздика – 1 ч.л.
Спосіб приготування
1.Сливи промиваємо та складаємо у каструлю разом з кісточками. Додаємо 50 мл води та варимо протягом 20 хвилин.
2. Перетираємо через сито, відділяючи кісточки.
3. 1 великий лимон та 1 великий апельсин нарізаємо та додаємо до слив та перебиваємо блендером.
4. Додаємо цукор та спеції. Перемішуємо та варимо протягом 10 хвилин.
5. Наповнюємо стерилізовані банки, закриваємо кришками, перевертаємо та залишаємо до повного охолодження.
На OBOZ.UA є й інші рецепти варення:
- Варення з інжиру
- Варення з м’яти
- Варення з кульбаб