Олег Сенцов взяв у полон росіянина та розповів про його перше прохання
Олег Сенцов взяв у полон росіянина та розповів про його перше прохання

Олег Сенцов взяв у полон росіянина та розповів про його перше прохання

Український режисер, ексбранець Кремля і командир штурмової роти у 47-й бригаді Олег Сенцов розповів про те, як під час бою вдалося взяти у полон росіян. Зокрема, він поділився історією про одного з окупантів, а також пояснив, що відчуває поруч із загарбниками.

За словами Сенцова, наймолодшому з групи полонених 18 років, і на позиції від пробув лише чотири дні. Після того, як потрапив у полон, у першу чергу цікавився, коли можна телефонувати мамі.

«Прихватили декілька полонених (не Курська область). Молодшому 19 років (буде в листопаді). Чотири дні він пробув на позиції. Попався місяць назад за «косячок». Запропонували: або в тюрьму, або на війну. Він вибрав друге і тепер я мотаю йому руки скотчем, а він питає, коли можна подзвонити мамі. Даю води, покурити (їхні цигарки), не принижую, але попереджаю про кулю в голову при спробі спротиву», – ділиться військовий.

Сенцов розповідає, що має багато люті до росіян, і «абсолютно байдужий до них, як полонених». Причина, запевняє режисер, зовсім не «у його доброті, чи зачуханому вигляді полонених».

«Для мене вони лише обмінний фонд за котрий можна витягнути наших з ворожої буцегарні. Воювати з полоненими багато сміливості не треба, на відміну від тої кількості духу, який потрібен, щоб піти на штурм траншеї», – зауважив військовий. 

Олег Сенцов наголосив, що коли дивиться на українських бійців поруч із полоненими росіянами, то усвідомляє, що українці – перемагають. «По силі, по духу, по мотивації, по правді. Нам дуже важко, і може бути ще важче, але ми перемогаємо», – підкреслив військовий. Він запевнив, що українці гідні майбутньої перемоги.

Також Сенцов відповів, чи можна вмотивувати воювати чоловіків, які виїхали за кордон.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader