Як легко перевірити, чи курка приготувалася і чи не сира всередині: лайфхак
Як легко перевірити, чи курка приготувалася і чи не сира всередині: лайфхак

Як легко перевірити, чи курка приготувалася і чи не сира всередині: лайфхак

Курка – це один із найпопулярніших видів м’яса, який прийнято готувати в якості основної страви. Надзвичайно важливо, щоб цей продукт був приготовлений повністю і не був сирим всередині.

Як пересвідчитись, чи курка не сира всередині, знають далеко не всі. Саме тому, видання Mirror вирішило розібратись в цьому питанні.

Як легко перевірити, чи курка приготувалася і чи не сира всередині: лайфхак

Найкращим та найлегшим способом переконатись, чи курка вже приготувалась, звісно, є термометр. Вимірявши температуру курки всередині ви ніколи не помилитесь у ступені її готовності. Будь-яка температура на термометрі, менша за 74 градуси, свідчить про те, що страву слід продовжувати готувати.

Як легко перевірити, чи курка приготувалася і чи не сира всередині: лайфхак

Також можна перевірити колір її соку. Для сього робимо надріз до середини курки та дивимось, який сік з неї витікає. Якщо його колір прозорий – курка готова. Ви також можете перевірити колір зовнішньої частини або розрізати курку, щоб переконатися, що вона біла в центрі. Однак не слід покладатися на ці методи, оскільки шкідливі бактерії можуть залишитися, навіть якщо сік прозорий або курка виглядає готовою.

Як легко перевірити, чи курка приготувалася і чи не сира всередині: лайфхак

На OBOZ.UA можна знайти багато страв з курятини:

  • Курка в банці з картоплею
  • Смажена курка з теріякі
  • Курка гриль на вугіллі
Джерело матеріала
loader