Картопля – не тільки бюджетний, а й дуже смачний овоч, який може бути основою для дерунів, запіканок, салатів, пирогів, зразок. Ще його можна смачно тушкувати з м'ясом, овочами, грибами.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної запеченої картоплі з грибами та сметанним соусом.
Інгредієнти:
- картопля молода – 6 шт.
- лисички – 150/200 г
- сметана – 5 ст.л
- зелена (кріп/петрушка);
- часник – 3 зуб.
- вершкове масло
- спеції до картоплі
- сіль
- перець чорний мелений
Спосіб приготування:
1. Картоплю з лисичками ретельно помийте. На картоплі зробіть надрізи та відваріть 15 хвилин.
2. Викладіть картоплю на деко, посипте спеціями і готуйте в духовку 20 хвилин при 200С.
3. Лисички також відваріть у підсоленому окропі 4-5 хвилин, далі на сковороді розігрійте шматочок вершкового масла, обсмажте часник, а потім лисички ще 7-10 хвилин.
4. Для соусу: змішайте сметану із зеленню, сіллю, перцем та сушеним часником.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Картопляні галушки з грибами
- Картопляний салат із соусом айолі
- Молода картопля по-селянськи на сковороді та в духовці