Запечена картопля з лисичками: рецепт ситної страви для обіду та вечері
Запечена картопля з лисичками: рецепт ситної страви для обіду та вечері

Запечена картопля з лисичками: рецепт ситної страви для обіду та вечері

Картопля – не тільки бюджетний, а й дуже смачний овоч, який може бути основою для дерунів, запіканок, салатів, пирогів, зразок. Ще його можна смачно тушкувати з м'ясом, овочами, грибами.

Як смачно приготувати картоплю

Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачної запеченої картоплі з грибами та сметанним соусом.

Рецепт картоплі

Інгредієнти:

  • картопля молода – 6 шт.
  • лисички – 150/200 г
  • сметана – 5 ст.л
  • зелена (кріп/петрушка);
  • часник – 3 зуб.
  • вершкове масло
  • спеції до картоплі
  • сіль
  • перець чорний мелений

Спосіб приготування:

1. Картоплю з лисичками ретельно помийте. На картоплі зробіть надрізи та відваріть 15 хвилин.

Варена картопля

2. Викладіть картоплю на деко, посипте спеціями і готуйте в духовку 20 хвилин при 200С.

Запечена картопля

3. Лисички також відваріть у підсоленому окропі 4-5 хвилин, далі на сковороді розігрійте шматочок вершкового масла, обсмажте часник, а потім лисички ще 7-10 хвилин.

Смажені гриби

4. Для соусу: змішайте сметану із зеленню, сіллю, перцем та сушеним часником.

Готова страва

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Картопляні галушки з грибами
  • Картопляний салат із соусом айолі
  • Молода картопля по-селянськи на сковороді та в духовці
Джерело матеріала
loader
loader